Det bliver ikke meget bedre
utallige biografier og
historiske fagbøger,
herunder mange bøger
om militær- og luftfarts-
historie.
Area 51 Black Jets. A History of the Aircraft Developed at Groom Lake, America’s Secret Aviation Base er en velskrevet og smukt illustreret bog om Area 51’s historie og betydning med en kronologisk gennemgang af de væsentligste projekter og epokegørende flytyper, lige fra det allerførste U‑2 spionfly til nutidens droner, som fx The Phantom Ray.
Da Den Kolde Krig var mest varm, fik USA behov for at udvikle et højflyvende spionfly og teste det i al hemmelighed. En gammel, forladt flyveplads ved den udtørrede sø Groom Lake blev valgt af CIA, flyvevåbnet og Lockheeds særlige udviklingsafdeling Skunk Works®. I slutningen af juli 1955 var basen klar til indflytning. Det allerførste eksperimentalfly blev afprøvet på taxibanen den 1. august 1955. Dermed var de første skridt taget på det sted, hvor avancerede og superhemmelige spionfly som U‑2 (Utility 2), SR-71 Blackbird, det „radar-usynlige“ fly F‑117A Nighthawk og mange andre fly skulle komme til at stå deres prøve for senere i dybeste hemmelighed at spille centrale roller under bl.a. Den Kolde Krig. Area 51’s historie fortælles på dansk i bogen <? include “../../subfiles/includes/salg/boger‑v/b‑080.inc” ?>, som kan købes i SUFOI Butikken, som e‑bog og lånes på ereolen.
|
Bill Yenne: „Area 51 Black Jets. A
History of the Aircraft Developed
at Groom Lake, America’s Secret
Aviation Base“, 192 sider, rigt illustreret,
indbundet, Zenith Press 2014.
Hvis du kun ønsker at investere i én engelsksproget bog om Area 51, så er Area 51 Black Jets simpelthen det bedste køb!
Skomager, bliv ved din læst!
Ovenstående anekdote eller vandrehistorie illustrerer trods sin tvivlsomme oprindelse meget godt, hvad der er galt med bogen Science, Skeptics, and UFOs: A Reluctant Scientist Explores the World of UFOs. Bogen er skrevet af B. Timothy Pennington, som har en ph.d. i kemi fra 1974. Efter han er gået på pension, har han kastet sin kærlighed på ufologien. Årsagen er bl.a., at han, familien og bekendte gennem årene har haft adskillige ufooplevelser.
B. Timothy Pennington: „Science,
Skeptics, and UFOs: A Reluctant Scientist
Explores the World of UFOs“, 317 sider, Dog Ear Publishing 2013.
Bogen blev i april 2014 anmeldt af Peter Rogerson i Magonia Review, hvor overskriften lyder; „Hverken skeptisk eller videnskabelig“. Jeg kan ikke lade være med at tilføje: „… og ganske overflødig.“
Bedre dokumenteret end Roswell?
Alle, som har læst om Rendlesham-sagen, ved, at ovenstående rygter ligger et godt stykke fra sandheden. Hændelsesforløbet er knapt så dramatisk, og ufooplevelserne har jordnære forklaringer. Jeg skal ikke her gå i detaljer med sagen, da den er grundigt beskrevet i SUFOI’s udgivelse <? include “../../subfiles/includes/salg/boger‑v/b‑084.inc” ?>, som udkom i november 2013 som printbog og e‑bog). Den 15. april 2014 udkom så en ny bog om sagen: Encounter in Rendlesham Forest. The Inside Story of the World’s Best-Documented UFO Incident skrevet af Nick Pope i samarbejde med to af sagens „kronvidner“, John Burroughs og Jim Penniston.
I perioden 1991–94 var Nick Pope medarbejder i det britiske forsvarsministeriums ufokontor (UFO desk), dvs. det kontor i det britiske forsvarsministerium (MoD), hvortil offentligheden kunne indberette ufooplevelser frem til projektets lukning i 2009. I 1996 udgav Pope sin første ufobog Open Skies, Closed Minds, hvor han bl.a. påstår, at Rendlesham-hændelserne er Storbritanniens bedste bud på et ikkejordisk besøg. Han fastholder, at MoD ikke har forsøgt at skjule noget i sagen, men nærmere har forholdt sig passivt.
Siden 1996 har Pope, som i dag er bosiddende i Californien, i sin fritid været en flittig foredragsholder på ufokongresser verden rundt og har bl.a. udtalt, at Rendlesham-sagen er vigtigere end Roswell-sagen. Pope vil gerne fremstå som en ufo-ekspert på niveau med dr. J. Allen Hynek, men hans udtalelser omkring ufomyten er med årene gradvist blevet mere og mere ekstreme, og bliver stadig mere umulige at tage alvorligt. Dr. David Clarke er en af de personer, som mest overbevisende har kunnet give naturlige forklaringer på Popes „uforklarlige“ ufohændelser, se fx The Gosford Incident.
Nick Pope giver i Encounter in Rendlesham Forest: The Inside Story of the World’s Best Documented UFO Story bl.a. en historisk gennemgang af sagsforløbet: Hvornår opstod de første rygter, og hvordan blev sagen officielt kendt etc. Dette er for så vidt godt nok. Kæden hopper dog snart helt af, fordi Pope derefter bygger hele sin „bevisførelse“ og „dokumentation“ på vidneudsagn fra de to soldater Jim Penniston og John Burroughs, som for 33 år siden havde en ufooplevelse, der har mærket dem for livet og efter eget udsagn også har givet dem varige og livstruende fysiske og psykologiske skader. Begge soldater aflagde kort efter begivenhederne i december 1980 rapport om deres oplevelse. Det findes der håndfast dokumentation for, men i dag er deres historier helt anderledes dramatiske.
Bogen bringer adskillige udsagn fra især Jim Penniston, som påstår, at de to mænd i 1980–81 blev truet til at fortælle en stærkt censureret og udramatisk version af deres oplevelse, at de er blevet udsat for farlig stråling, og at det amerikanske militær i dag ikke vil udlevere dokumenter, som beviser deres påstande etc. etc.
Jim Pennistons erindringer bliver vildere og vildere med årene. Og så er der hele historien om den mystiske notesbog, som Penniston påstår, at han havde på sig og brugte i skoven, da han sammen med Burroughs stod ved „det nedstyrtede objekt“. Burroughs har dog tidligere udtalt, at han ikke så Penniston skrive i nogen notesbog i skoven. Da Penniston rørte ved en række mystiske tegn på objektet, opstod der lysglimt i hans hjerne. Det var en binær kode (dvs. den bestod af nuller og ettaller), som han har gengivet i notesbogen. Nick Pope gør i Encounter in Rendlesham Forest et stort nummer ud af denne kode, gengiver sider fra notesbogen og antyder, at koden måske er nøglen til løsningen på, hvad der skete denne nat i Rendlesham-skoven. Langt ude? … mon ikke.
Lørdag den 10. november 2007 fejrede SUFOI foreningens 50 år jubilæum med en konference i et udsolgt Lyngby Kulturhus. Konferencens udenlandske bidrag stod Nick Pope for. Han fortalte om sine 3–4 år tilknyttet MoD’s „UFO desk“. Nick Pope ses til højre på billedet. Helt til venstre står Ole Retsbo fra DR Kultur, som var til stede under det meste af konferencen for at lave optagelser, som senere blev anvendt i en tema-aften om ufoer sendt på DR2 flere gange med titlen „UFOerne vender tilbage“. I dag kan man møde Nick Pope på konferencer arrangeret af tilhængere af Disclosure- og Exopolitik-bevægelsen.
Foto: Flemming O. Rasmussen
|
Man sidder med en fornemmelse af, at Nick Pope skal bruge Encounter in Rendlesham Forest som „adgangskortet“ til at blive inviteret med til alverdens ufokongresser, hvor tilhørerne igen skal lægge øre til udokumenterede påstande om tilbageholdelse af sandheden m.m. Det er for mig ubegribeligt, at en person, som i en årrække har været tilknyttet MoD’s „UFO desk“, kan få sig selv til at manipulere med fakta, eller i bedste fald undlade at fortælle, hvad andre har fundet frem til i sagen. Sandheden er nemlig, at mange dygtige folk har brugt langt tid på at efterforske sagen og fremlagt mere dokumentation, end Nick Pope har gjort. Her tænker jeg bl.a. på Jenny Randles, David Clarke, Ian Ridpath og James Easton. De er alle nået frem til mere jordnære konklusioner end Pope, som hellere vil referere Brenda Butler og Dot Street, der begge har spredt flere rygter end facts.
Nick Pope, John Burroughs and Jim
Penniston: „Encounter in Rendlesham
Forest. The Inside Story of the World’s
Best-Documented UFO Incident“, 311 sider,
indbundet, Thomas Dunne Books 2014.
Tre sider handler om de mange tusinde sider ufodokumenter, som de britiske myndigheder igennem en årrække har offentliggjort (se bl.a. Sidste britiske X‑files offentliggjort). Teksten i bogens pressemateriale efterlader det indtryk, at netop Nick Pope er manden, som sørgede for, at de tidligere så hemmelige arkiver blev åbnet. I virkeligheden bør denne ære tilfalde dr. David Clarke. Det er ikke klædeligt at pynte sig med lånte fjer!
Bliv støttemedlem for SUFOI
Vil du støtte saglig og nøgtern formidling af viden om ufoer? Så vælg en gratis bog, og tegn et støtteabonnement for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.
Hvert år modtager du efterfølgende:
- En af vores nyeste, trykte udgivelser om ufomyten
- 4 årlige onlinemøder — og adgang til optagelser af tidligere møder
- Rabatkoder til gratis download af udvalgte e‑bøger fra vores butik
- SUFOI’s årsrapport, som opsummerer den forgangne år
Vælg din første gratis bog nedenfor — og tegn abonnement i dag:
Den store ufo-afsløring
Troen på, at Jorden får besøg udefra, har fundet vej til den amerikanske kongres. Både Pentagon og NASA har nedsat ekspertgrupper til at udforske, om der er noget om snakken. Og det ligger i luften, at sandheden snart bliver afsløret.
Eller handler det i virkeligheden om noget helt andet?
Templet og Gralen
I denne bog påviser Klaus Aarsleff bl.a. nogle underlige lighedspunkter mellem stenalderkulturen på Malta og en tilsvarende 5.000 år gammel kultur i Irland. Samt ser nærmere på en masse andre legender, helligdomme og relikvier, der kredser om ønsket om udødelighed.
Hvor er de henne?
”Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.” Citat fra anmeldelsen i UFO-Mail 391.
UFO’er — myter og viden
Bogen er udgivet i anledning af SUFOI’s 60 års jubilæum.
Den indeholder spændende artikler om ufomyten og dens udvikling, og samler op på den viden, foreningen har samlet om ufoer. Og tager nogle af de mest kendte ufo-observationer gennem tiden op til fornyet revision.