Sådan belyser man kort og godt et stort emne
- Liv i Mælkevejen“, paperback, 187 sider,
illustrationer: Dicte Nielsen og Eigil Hemmert Lund,
gode ordforklaringer og litteraturliste, men intet
stikordsregister.
Books on Demand, 2023.
- Liv i Mælkevejen“.
Hvis ovenstående er korrekt, forstår man godt, at Jorden aldrig har haft besøg af intelligensvæsner. De vil for længst være blevet skræmt væk af alle de ligegyldige quizprogrammer, hjernedøde reality-serier og evige genudsendelser, som jordmennesker betaler for at se på tv — samt ikke mindst af de mange clickbait-nyheder i medierne, hvor agurketiden efterhånden varer 12 måneder. Aliens vil ikke som udgangspunkt formode, at livet på Jorden er intelligent.
Sidstnævnte er min kommentar og ikke forfatteren Claus Hemmert Lunds. Han er både nøgtern og saglig og lader sig på intet tidspunkt overrumple af følelserne og blive vidtløftig.
Når man ser bogens forside og læser titlen Hvor er de henne? — Liv i Mælkevejen, kunne man fristes til at tro, at her var endnu en skribent, som er blevet grebet af den hysteriske og useriøse ufointeresse, som siden 2017 har præget medierne. Heldigvis er der her tale om en forfriskende undtagelse.
Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.
Ufoernes historie beskrives kort, præcist og seriøst og afsluttes med ordene: „Der er således mange historier om UFO’er og rumrejsende, men endnu har vi ikke set et eneste konkret bevis for deres eksistens“.
I bogen refereres der de relevante steder både til anerkendte forskere og til verdensberømte fantaster, som ufoprofeten George Adamski og fortidsastronautteoriens fadder, Erich von Däniken. De er alle fint beskrevet i bogens afsnit med biografier.
„ … Vi skal derfor ikke bekymre os om at blive invaderet af aliens; med de omkostninger, en stjernerejse har, og den tid, det varer, skal vi ikke være bange for aliens …“ — fra „Hvor er de henne? — Liv i Mælkevejen“
Ingen bøger udgives uden fejl. Denne er selvfølgelig heller ingen undtagelse. For eksempel mangler fig. 56, som skal illustrere afstandene mellem civilisationerne i Jordens nærmeste nabolag. Heldigvis er den tilhørende tekst så forklarende, at man alligevel forstår pointerne.
Jeg har gennem årene læst mange bøger om astronomi, udforskning af rummet, søgen efter liv etc. De har ofte været båret af store og betagende farvefotos af galakser m.m., mens teksten har fortabt sig i tekniske detaljer og lidt for ofte i nørdet info, så man tabte tråden.
Hvor er de henne? — Liv i mælkevejen udmærker sig ved på forholdsvis få sider i et veloplagt sprog at give læseren relevant viden (som if. forfatteren ofte bygger på artikler på videnskab.dk), så man rent faktisk har fået et overblik, kan huske væsentlige pointer og problemstillinger efter endt læsning og føle sig opdateret.
Bogen kan læses med udbytte af alle, der har fulgt bare nogenlunde med i folkeskolen, og forudsætter således ikke, at man har en ph.d. i astrofysik.
Jeg kan varmt anbefale Hvor er de henne? — Liv i mælkevejen.
Andre bøger af Claus Hemmert Lund er bl.a. nævnt her.
Bliv støttemedlem for SUFOI
Vil du støtte saglig og nøgtern formidling af viden om ufoer? Så vælg en gratis bog, og tegn et støtteabonnement for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.
Hvert år modtager du efterfølgende:
- En af vores nyeste, trykte udgivelser om ufomyten
- 4 årlige onlinemøder — og adgang til optagelser af tidligere møder
- Rabatkoder til gratis download af udvalgte e‑bøger fra vores butik
- SUFOI’s årsrapport, som opsummerer den forgangne år
Vælg din første gratis bog nedenfor — og tegn abonnement i dag:
Den store ufo-afsløring
Troen på, at Jorden får besøg udefra, har fundet vej til den amerikanske kongres. Både Pentagon og NASA har nedsat ekspertgrupper til at udforske, om der er noget om snakken. Og det ligger i luften, at sandheden snart bliver afsløret.
Eller handler det i virkeligheden om noget helt andet?
Templet og Gralen
I denne bog påviser Klaus Aarsleff bl.a. nogle underlige lighedspunkter mellem stenalderkulturen på Malta og en tilsvarende 5.000 år gammel kultur i Irland. Samt ser nærmere på en masse andre legender, helligdomme og relikvier, der kredser om ønsket om udødelighed.
Hvor er de henne?
”Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.” Citat fra anmeldelsen i UFO-Mail 391.
UFO’er — myter og viden
Bogen er udgivet i anledning af SUFOI’s 60 års jubilæum.
Den indeholder spændende artikler om ufomyten og dens udvikling, og samler op på den viden, foreningen har samlet om ufoer. Og tager nogle af de mest kendte ufo-observationer gennem tiden op til fornyet revision.