Droner igen på nattehimlen i Brønshøj, Husum og Vanløse
Hvis du ser et udefinerbart flyvende og lysende objekt på nattehimlen i Brønshøj, Husum eller Vanløse her i begyndelsen af det nye år, så skal du ikke blive bekymret. Det er sandsynligvis en af HOFOR’s droner, der bruges til at finde lækager i fjernvarmenettet, skriver TV2 Lorry i en „advarsel“ til nattevandrere.
Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR) melder om genkomsten af ét af deres nyere „våben“ i kampen om lækager i fjernvarmenettet.
Våbenet er nemlig flyvende og lysende droner, der i denne tid sættes i luften over Vanløse, Brønshøj og Husum i København for med et varmesøgende kamera at finde frem til lækagerne.
Dronen tager termiske billeder, som viser, hvor der er unormalt høje temperaturer i undergrunden og derfor risiko for et varme- og vandtab fra fjernvarmerørene.
Rør fra Rom og tilbage
I december 2016 fløj HOFOR med droner over Vanløse, Brønshøj og Husum første gang. Her fandt man 44 lækager, som man siden har fået kigget på og repareret. Nu, her tre år efter, sender HOFOR dronerne i vejret igen over bydelen for at se, om der er flere huller, der skal repareres.
Når HOFOR lægger nye fjernvarmerør, er de udstyret med alarmtråde, som er en nyere teknologi, der kan registrere eventuelle lækager, men da flere af rørene under København er af ældre dato, findes denne mulighed ikke i disse rør. Med dronerne kan man hurtigt få et mere præcist overblik over, hvor der eventuelt er utætheder.
Sektionsleder i HOFOR, Bo Jensen Møller, er positiv over resultaterne fra bydelene tidligere og fortæller:
Det er rigtigt mange kilometer rør, vi skal overvåge og efterse for at finde eventuelle lækager eller utætheder. Mange af rørene løber også under folks haver. Hvis der går hul på et rør, kan det tage tid at lokalisere stedet præcist, og vi risikerer nogle gange at skulle grave op i et større område end nødvendigt. Det er både tidskrævende og dyrt, fortæller han og uddyber:
Med hjælp fra dronerne får vi langt hurtigere et præcist overblik over, hvor der kan være utætheder og få dem repareret. På den måde minimerer vi vores tab og kan bedre planlægge vedligehold af ledningsnettet. Alt sammen til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne, siger Bo Jensen Møller.
Derfor sender HOFOR denne vinter og tidlige forår dronerne i luften i flere dele af København, herunder Brønshøj, Vanløse og Husum.
Der er en række forhold, der skal være i orden for at få brugbare resultater, når man termograferer med droner. Det skal være koldt og mørkt, der må ikke være for meget vind, og asfalten må ikke være våd.
På HOFOR’s hjemmeside vil man løbende kunne holde sig orienteret om, hvornår de præcise flyvninger er planlagt.
https://www.hofor.dk/pressemeddelse/droner-paa-nattehimlen-broenshoej-vanloese/
https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/hvis-du-ser-et-lysende-objekt-der-er-droner-paa-julehimlen?fbclid=IwAR0qfoOMTdwoKF3qUalArQTvs-S3VYc8kzVpGzhkKKinHewJFRVdZixrtNA.
Om dronerne
Der bliver fløjet med to droner. De flyver i 80–100 meters højde, og beboere tæt på vil muligvis kunne høre en svag brummen fra dronerne.
Den største vejer 8 kg, hvoraf 3 kg er batterier. Den har en diameter på 141 cm fra propelspids til propelspids.
Dronerne tager ingen almindelige billeder. De måler kun elektromagnetisk stråling i bølgelængderne 7,5 — 14 µm med en termisk sensor. Intensiteten omregnes til en faktisk temperatur. Hver temperatur tildeles en farve og deraf opstår termografibillederne.
Dronerne styres af Drone Systems for HOFOR. Der skal 2 personer til for at styre dem og udføre termograferingen.
Droneflyvninger har tidligere givet anledning til adskillige henvendelser til SUFOI og i flere tilfælde også fotos og videooptagelser. Se bl.a. disse omtaler:
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2013/um13-167.php,
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2016/um16-226.php,
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2017/um17-237.php,
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2017/um17-239.php og
http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2018/um18-259.php.
Stjerneskud som de ses fra ISS
Stjerneskud er flere gange blevet observeret og fotograferet fra rummet, men Videnskab.dk viser en sammenkopiering af nogle af den amerikanske astronaut Christina Kocks fotos af stjerneskud taget fra ISS, Den Internationale Rumstation.
Kvadrantiderne, vrimler det med stjerneskud. Øverst i billedet ses nordlys som de
grønne buede bånd.
UFO-grupperne – nu betalt af Regionerne
Søgning via Google på nettet under „ufo“ giver i ca. 203.000.000 resultater på 0,58 sekunder. Søger man lidt mere specifikt på „ufo grupper“ får man også et betragteligt antal resultater.
Hvis man regnede med at ens søgning ville henvise til de f.eks. danske grupperinger, der beskæftiger sig med folks ufooplevelser, så bliver man nok overrasket over som et af de øverste „Google-tilbud“ at finde „Regionernes Fælles Indkøb“, der under sin store overskrift „UFO-grupperne“ oplyser, at UFO-grupperne (Udvælgelse af Fælles Områder) består af fire arbejdsgrupper under RFI. Grupperne identificerer egnede og relevante udbudsområder, der med fordel kan udbydes tværregionalt.
UFO-grupperne er nedsat til at identificere egnede og relevante udbudsområder, der med fordel kan udbydes tværregionalt. Der er fire UFO-grupper; UFO fælles gruppen, UFO teknik, UFO medico og UFO tjenesteydelse.
Som en af de, der gennem mange år særligt har været ret teknisk interesseret, læser jeg under overskriften „UFO teknik“, at UFO teknik arbejder på at udvælge fælles udbudsområder inden for det tekniske område, som bl.a. omfatter operationslejer, skopvaskemaskine, tørreskabe samt VVS-artikler.
På samme site oplyses jeg om, at UFO-grupperne sekretariatsbetjenes af RFI-sekretariatet. UFO grupperne er sammensat af medarbejdere fra hver region, som har stor viden og kendskab til de områder, som gennemgås.
Nej, det er ikke nytårsløjer eller 1. april. Men det er ganske vist:
https://www.regioner.dk/rfi/om-rfi/organisering/arbejdsgrupper/ufo-grupperne.
PS.
https://www.ft.dk/samling/20182/almdel/ufo/spm/6/svar/1586750/index.htm.
Og her kan man se Skive Kommunes egen „ufo“: https://www.skive.dk/aktivt-liv/kultur/kulturkalender-og-events/kunst-i-bybilledet/skives-11-stjerner/ufoen/.
Bliv støttemedlem for SUFOI
Vil du støtte saglig og nøgtern formidling af viden om ufoer? Så vælg en gratis bog, og tegn et støtteabonnement for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.
Hvert år modtager du efterfølgende:
- En af vores nyeste, trykte udgivelser om ufomyten
- 4 årlige onlinemøder — og adgang til optagelser af tidligere møder
- Rabatkoder til gratis download af udvalgte e‑bøger fra vores butik
- SUFOI’s årsrapport, som opsummerer den forgangne år
Vælg din første gratis bog nedenfor — og tegn abonnement i dag:
Den store ufo-afsløring
Troen på, at Jorden får besøg udefra, har fundet vej til den amerikanske kongres. Både Pentagon og NASA har nedsat ekspertgrupper til at udforske, om der er noget om snakken. Og det ligger i luften, at sandheden snart bliver afsløret.
Eller handler det i virkeligheden om noget helt andet?
Templet og Gralen
I denne bog påviser Klaus Aarsleff bl.a. nogle underlige lighedspunkter mellem stenalderkulturen på Malta og en tilsvarende 5.000 år gammel kultur i Irland. Samt ser nærmere på en masse andre legender, helligdomme og relikvier, der kredser om ønsket om udødelighed.
Hvor er de henne?
”Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.” Citat fra anmeldelsen i UFO-Mail 391.
UFO’er — myter og viden
Bogen er udgivet i anledning af SUFOI’s 60 års jubilæum.
Den indeholder spændende artikler om ufomyten og dens udvikling, og samler op på den viden, foreningen har samlet om ufoer. Og tager nogle af de mest kendte ufo-observationer gennem tiden op til fornyet revision.