Dansk pilot fortæller om sin UFO-oplevelse
Piloten Dieter Betz havde for 25 år siden en dramatisk UFO-oplevelse som pilot på en Boeing 737. Torsdag den 12. april kl. 19 besøger han Vanløse Kulturhus og fortæller om observationen.
En stor lyskugle blev i 1981/82 set af mere end hundrede mennesker, heriblandt piloter og kabinepersonale hos Guyana Airways.
Et af vidnerne var piloten Dieter Betz, som har fløjet rundt regnet 16.000 timer i over 100 forskellige typer fly. Han startede som 15-årig med svævefly, har overlevet tre flystyrt og er naturligvis medlem af Eventyrernes Klub.
„… Pow! Vi farer sammen. Et lys bliver tændt foran os i lavere højde, og cockpittet er oplyst som i dagslys som at flyve mod Solen, men her i mørket blænder det som tusinde sole. Lyskilden bevæger sig ikke. Den står stille og forsvinder under os, da vi flyver hen over den … Vi får lov til at lave et drej tilbage mod den lysende kugle. Vi kalder på stewardessen. Hun slukker lyset i passagerkabinen og beder folk om at kigge ud af vinduerne. Vi skal søreme have mange vidner til dette her! Og der er godt hundrede passagerer ombord…“
Læs hele den spændende beretning på adressen:
http://www.ufo.dk/ufo-mails/um-2006/um06-073.php
Kom og hør Dieter Betz selv fortælle om denne og andre oplevelser.
Foredraget arrangeres af Skandinavisk UFO Informations lokalgruppe »Storkøbenhavn« og finder sted torsdag den 12. april kl. 19 i Vanløse Kulturhus, Tårn, Frode Jakobsens Plads 4, 2720 Vanløse.
Metroen kører lige til døren.
Til dækning af lokalgruppens udgifter betales 35 kr. pr. deltager.
Forhåndstilmelding er ikke nødvendig, men der er et begrænset antal pladser.
Tycho Brahe Medaljen 2007
Onsdag den 18. april 2007 tildeles astrofysikeren Michael J. D. Linden-Vørnle årets Tycho Brahe medalje af Bodil Pedersen Fonden.
Den 18. april 1982 står en forventningsfuld konfirmand og piller nysgerrigt ved sin nyerhvervede stjernekikkert. Og det er måske mere undren end entusiasme, der slår ned i konfirmanden, da han første gang ser planeterne Saturn og Jupiter. En undren der fører til, at han på hver efterfølgende skyfri nat retter kikkerten mod himlen.
Undren afløses af begejstring, ildhu og en ubændig trang til at vide alt, hvad der er værd at vide om det uendelige univers. Og selvom andre interesser også trænger sig på hos den unge Michael, er han aldrig i tvivl om, at han en dag vil være astronom, uanset hvad det kan føre til.
Onsdag den 18. april 2007 er det 25 år siden, at drengen rettede sin kikkert mod himlen.
Og på netop denne dag uddeler Bodil Pedersen Fonden derfor årets Tycho Brahe medalje til astrofysiker Michael J. D. Linden-Vørnle. Guldmedaljen får han for sin ihærdige insisteren på, at himmelrummet ikke er for de få, men spændende for alle uanset alder.
Bodil Pedersen Fondens direktør Nils Armand vil overrække medaljen til Michael Linden-Vørnle ved en lille højtidelighed i Tycho Brahe Planetarium, hvor prismodtageren har et af sine mange gøremål som astrofysiker og formidler af kendskabet til verdensrummets gåder og nye landvindinger i rummet.
Efter prisoverrækkelsen af Tycho Brahe Medaljen vil prismodtageren holde et lille indlæg.
Med sit kendte engagement er Michael Linden-Vørnle en skattet foredragsholder i det ganske land, hvor han med sin store viden og et smil på læben formår at delagtiggøre tilhørerne i komplicerede kosmiske processer i et ligetil og klart sprog.
Bodil Pedersen Fonden
Bodil Pedersen Fonden hædrer hvert år en eller flere personer, der har ydet en særlig indsats for at udbrede kendskabet til astronomien og verdensrummet omkring os ved uddeling af en guldmedalje med et tilhørende legat på 25.000 kr.
Det var også Bodil og Helge Pedersen, der via Uraniafonden donerede knap 80 millioner kr. til opførelsen af IMAX Tycho Brahe Planetarium i København.
Tidligere prismodtagere
Blandt de tidligere modtagere af »Tycho Brahe Medaljen« er bl.a. urmager/konservator Søren Andersen (2002), amanuensis Jens Martin Knudsen (1997), direktør Bjørn Franck Jørgensen (1996), astrofysiker Jan Teuber (1994), museums-lærer Claus Thykier (1992), redaktør/journalist Jens Jørgen Kjærgaard (1990), H.M. Dronning Margrethe II og H.K.H. Prins Henrik, astronomen Kristian Pedersen(2004) og gymnasielærer Henry Nørgaard (1989).
Hørt i grønlandsk lokalradio
En af vore grønlandske læsere fra Maniitsoq har sendt ufo-mails redaktion denne mail: Under udsendelsen, »Mærkelige oplevelser« i den lokale radiostation fortæller en, der tidligere boede i bygden Napasoq, lige syd for Maniitsoq by:
„Jeg kan høre brummen, men kan slet ikke finde ud af, hvor denne lyd kommer fra.
Så ringede telefonen, det er min lillebror fra en anden bygning, der fortalte, at der befinder sig et stort cigarlignende objekt lige ovenfor telefonmasten, med masser af lys i forskellige farver.
Jeg gik ud og så en del af lysene, som allerede befinder sig langt væk fra bygden.
Jeg mener, at det er agterlys, jeg kan.
Min bror fortalte, at objektet har ligget lige overfor telefonmasten i flere minutter, og mange folk har iagttaget denne, meget mærkeligt store cigarlignende ‚flyvemaskine’.
Da opringningen startede, fløj objektet pludseligt i meget meget stor fart væk fra bygden.
Han og andre har aldrig set så stor fart på en ‚flyvemaskine’.
Dette er meget meget mærkeligt oplevelse…“
slutter vor læser i Maniitsoq.
Nyeste observation
En af de henvendelser SUFOI har modtaget indenfor den seneste uge kommer fra Martin i Århus N. og lyder således:
„Jeg har ikke lige kunnet tage mig sammen til at udfylde observationsskemaet, men det burde jeg nok gøre. I aftes, den 30. marts 2007, omkring kl. 20.45, var jeg på Klostertorvet i Århus midtby.
Pludselig skriger en ældre herre: Se dér! Oppe i luften! Hvad h.. er det for noget?
Jeg kigger op, og ser en orange ildkugle, med en fane af røg efter. Den driver støt sydover. Det er bestemt ikke en nødraket eller lign.
Det ligner et lille fly, der brænder. Vi er nu 3, der kigger på fænomenet.
Det er smukt, men da vi frygter, at det er et brændende fly, siger jeg: Skal vi ikke ringe til strømerne?
Det gør én af de tilstedeværende så, men på politigården ved man intet. Jeg har den vagthavende mistænkt for at tro, at vi var en flok drukkenbolte, der lavede sjov.
Objektet fortsætter sydover, indtil bygningerne spærrer for vores udsyn til den.
Har SUFOI hørt andet om denne sære kugle?
Bør jeg lave en ‚rigtig’ observations-rapport desangående?
Jeg har mailet beretningen til både Stenomuseet i Århus og Flyvertaktisk Kommando i Karup.“
Ingen andre observationer
Der er ikke i skrivende stund indrapporteret andre observationer af det lysende objekt til SUFOIs hjemmeside på adressen: www.ufo.dk.
Men vi vil opfordre til, at man indrapporterer også denne type af observationer til SUFOIs hjemmeside.
Alt tyder i den aktuelle sag på, at der er observeret et meteor, og SUFOI har et samarbejde med de danske planetarier, Geologisk Museum og Astronomisk Selskabs Meteorsektion om sådanne observationer, der indsamles, så man måske kan fastlægge en meteorits bane til et evt. nedfaldssted.
Bliv støttemedlem for SUFOI
Vil du støtte saglig og nøgtern formidling af viden om ufoer? Så vælg en gratis bog, og tegn et støtteabonnement for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.
Hvert år modtager du efterfølgende:
- En af vores nyeste, trykte udgivelser om ufomyten
- 4 årlige onlinemøder — og adgang til optagelser af tidligere møder
- Rabatkoder til gratis download af udvalgte e‑bøger fra vores butik
- SUFOI’s årsrapport, som opsummerer den forgangne år
Vælg din første gratis bog nedenfor — og tegn abonnement i dag:
Den store ufo-afsløring
Troen på, at Jorden får besøg udefra, har fundet vej til den amerikanske kongres. Både Pentagon og NASA har nedsat ekspertgrupper til at udforske, om der er noget om snakken. Og det ligger i luften, at sandheden snart bliver afsløret.
Eller handler det i virkeligheden om noget helt andet?
Templet og Gralen
I denne bog påviser Klaus Aarsleff bl.a. nogle underlige lighedspunkter mellem stenalderkulturen på Malta og en tilsvarende 5.000 år gammel kultur i Irland. Samt ser nærmere på en masse andre legender, helligdomme og relikvier, der kredser om ønsket om udødelighed.
Hvor er de henne?
”Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.” Citat fra anmeldelsen i UFO-Mail 391.
UFO’er — myter og viden
Bogen er udgivet i anledning af SUFOI’s 60 års jubilæum.
Den indeholder spændende artikler om ufomyten og dens udvikling, og samler op på den viden, foreningen har samlet om ufoer. Og tager nogle af de mest kendte ufo-observationer gennem tiden op til fornyet revision.