Virkelighedens X‑files
hidden history and forgotten photographs
from the world of the unknown“, AFU 2019,
128 sider, rigt illustreret. Bogen kan købes i AFU Shop.
Det svenske Archives for the Unexplained (AFU) blev oprettet i 1973 af Håkan Blomqvist, Kjell Jonsson og Anders Liljegren. Det begyndte småt i en lejlighed, der inden længe var fyldt til bristepunktet med 350 bøger fra hele verden. I dag er bogsamlingen vokset til et enormt arkiv på 2.200 hyldemeter, og arkivet bliver større dag for dag. De fleste bogtitler findes i flere eksemplarer, og overskydende bøger sælges gennem AFU Shop.
Alle kan efter aftale besøge AFU, men har man ikke mulighed for at rejse til Norrköping, kan man alligevel komme indenfor og snuse til alle herlighederne. AFU har nemlig udgivet sin egen officielle bog: Files of the unexplained. The hidden history and forgotten photographs from the world of the unknown skrevet af Clas Svahn, der i øvrigt er en flittig forfatter og selv gør et kæmpe arbejde for at få afhentet mange af AFU’s arkivalier hos samlere, ufoforeninger m.fl.
Bogen om AFU findes i både en engelsk og en svensk udgave. Der er tale om en indbydende og velskrevet bog, som med sine mange flotte fotos giver et fremragende signalement af et unikt arkiv.
Efter et indledende kapitel om AFU’s historie og måde at arbejde på giver Clas Svahn udvalgte eksempler på de mange interessante historier, der gemmer sig i arkivets kasser, æsker, computere og på de mange hylder og vægge. Vi kommer godt rundt med historier om nedfaldne genstande, flad-jords-teorien, nærobservationer, konspirationsteorier, FN’s behandling af ufospørgsmålet, månelandingen, KGB’s hemmelige dokumenter, Loch Ness-uhyret, Nostradamus’ profetier, spøgelsesraketterne, filmindustriens skildringer af aliens, foo-fighters, kuglelyn, tegn fra Gud og meget, meget mere. Hver historie præsenteres i ét opslag, med tekst på venstresiden og illustrationer på højresiden. Overskueligt og nemt at gå til — og med noget for alle.
Jeg kan varmt anbefale Files of the unexplained. The hidden history and forgotten photographs from the world of the unknown. Man bliver godt underholdt — og alle indtægter fra salget går til driften af AFU. Man kan også støtte AFU’s arbejde ved at blive sponsor.
Clas Svahn står her med Project Blue Book mikrofilmrullerne. Svahn er næstformand i UFO-Sverige og journalist på Dagens Nyheter. Læs også hans private blog.
(Foto: Pontus Bergman)
|
Hvert år vokser AFU med foræringer fra private samlinger. På billedet ses Clas Svahn, Carl-Anton Mattsson, Håkan Ekstrand og Bob Rickard (grundlæggeren af Fortean times) i selskab med 313 flyttekasser med arkivmateriale indsamlet i England og på vej til Sverige.
(Foto: AFU)
|
Politibetjent Evald Hansen Maarups vidnetegning fra hans ufooplevelse den 13. august 1970, som den er gengivet i hans rapport til SUFOI. Hele SUFOI’s arkiv på omkring 15.000 rapporter indgår i dag i AFU’s samling. SUFOI’s rapportarkiv er tilgængeligt for forskere, men kan kun tilgås efter særlig tilladelse fra SUFOI.
(Foto: SUFOI/AFU)
|
Anders Liljegren og Ingrid Collberg i et af AFU’s biblioteker.
(Foto: Clas Svahn)
|
Tegneserier, spil og samlerkort. Ufo-motiver eller flyvende tallerkener anvendes i mange sammenhænge — i begyndelsen som flyvende tallerkener og i dag for det meste som ufoer, ofte forstået som ikkejordiske rumskibe.
(Foto: Stefan Svensson)
|
Den svenske ufogruppe GICOFF afslørede i 1970’erne, at Lars Thörns to billeder af et tallerkenformet objekt i virkeligheden viste to hjulkapsler. Hjulkapslerne, alle sagens akter og verdens første tredimensionelle foto af en „ufo“ findes naturligvis også i AFU’s samling.
(Foto: Stefan Svensson)
|
Læs mere |
Hvordan kommer vi til Månen igen?
5. oktober kan man komme til udstilling og paneldebat i Bibliotekssalen i Rundetaarn i København med deltagelse af astronaut Andreas Mogensen som led i fejringen af 50-året for Apollo-11 landingen på Månen.
Astronaut Andreas Mogensen ved en præsentation af sin rummission til ISS, Den Internationale Rumstation.
Foto: Ole Henningsen
|
Den 5. oktober 2019 er der arrangeret paneldiskussion som en del af Space Days 2019, hvor temaet er Månen. I panelet deltager bl.a. astronaut Andreas Mogensen, John Horack (Neil Armstrong Chair in Aerospace Policy, The Ohio State University), Emily Law (NASA JPL), m.fl.
Rundt om i verden diskuterer nationale rumagenturer planer om at sende mennesker tilbage til Månen. Vil det ske i samarbejde, i konkurrence eller kommercielt og hvordan kan mennesker trives i rummet? Hvad har vi lært af Apollo projektet og hvor er vi på vej hen?
Ud fra disse emner introduceret af panelets deltagere vil spørgsmålet „Hvordan vender vi tilbage til Månen?“ blive diskuteret.
Arrangør: Dansk Selskab for Rumfartsforskning i samarbejde med IDA Space og Rundetaarn. Andreas Mogensens deltagelse er arrangeret i samarbejde med ESA og Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM).
Arrangementet foregår på engelsk og finder sted 5. oktober 2019 kl. 17 — 20 i Rundetaarn, Bibliotekssalen, Købmagergade 52A, 1150 København. Billetter á 100 kr. købes her: https://shop.1642.dk/produkt/how-do-we-return-to-the-moon‑5–10-rumfart/.
Til arrangementet vil der også være mulighed for at se nærmere på udstillingen „Rundt om Månen“, der er udarbejdet af Dansk Selskab for Rumfartsforskning i samarbejde med en lang række samarbejdspartnere og frivillige i anledning af 50 året for den første bemandede landing på Månen. Udstillingen kan ses frem til den 3. november 2019.
Dansk Selskab for Rumfartsforskning har til hovedformål at udbrede kendskabet til rumfart i almindelighed og danske rumfartsaktiviteter i særdeleshed. Dette gøres ved at holde foredrag, udgive bladet Dansk Rumfart og drive hjemmesiden rumfart.dk. http://www.rumfart.dk/om-selskabet/ og http://www.rumfart.dk/how-do-we-return-to-the-moon-panel-discussion-in-the-round-tower/.
Under Space Days 2019 er der i løbet af efteråret foredrag, workshops, filmvisninger og rundvisninger. Se hele programmet på https://www.spacedays.dk/.
Se mere om selskabets historie: http://www.sufoi.dk/ufo-mails/um-2019/um19-296.php#a.
Bliv støttemedlem for SUFOI
Vil du støtte saglig og nøgtern formidling af viden om ufoer? Så vælg en gratis bog, og tegn et støtteabonnement for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.
Hvert år modtager du efterfølgende:
- En af vores nyeste, trykte udgivelser om ufomyten
- 4 årlige onlinemøder — og adgang til optagelser af tidligere møder
- Rabatkoder til gratis download af udvalgte e‑bøger fra vores butik
- SUFOI’s årsrapport, som opsummerer den forgangne år
Vælg din første gratis bog nedenfor — og tegn abonnement i dag:
Den store ufo-afsløring
Troen på, at Jorden får besøg udefra, har fundet vej til den amerikanske kongres. Både Pentagon og NASA har nedsat ekspertgrupper til at udforske, om der er noget om snakken. Og det ligger i luften, at sandheden snart bliver afsløret.
Eller handler det i virkeligheden om noget helt andet?
Templet og Gralen
I denne bog påviser Klaus Aarsleff bl.a. nogle underlige lighedspunkter mellem stenalderkulturen på Malta og en tilsvarende 5.000 år gammel kultur i Irland. Samt ser nærmere på en masse andre legender, helligdomme og relikvier, der kredser om ønsket om udødelighed.
Hvor er de henne?
”Claus Hemmert Lund har skrevet en glimrende bog om, hvad nogle mennesker troede engang om liv i Mælkevejen, hvad mange forestiller sig i dag, og hvordan videnskaben i dag opstiller betingelser for liv og udforsker Universet med bl.a. rumsonder og teleskoper.” Citat fra anmeldelsen i UFO-Mail 391.
UFO’er — myter og viden
Bogen er udgivet i anledning af SUFOI’s 60 års jubilæum.
Den indeholder spændende artikler om ufomyten og dens udvikling, og samler op på den viden, foreningen har samlet om ufoer. Og tager nogle af de mest kendte ufo-observationer gennem tiden op til fornyet revision.