UFO-Mail 410

UFO-Mail 410

Det post­fak­tu­el­le sam­funds man­ge glæ­der

Nye whi­st­le­blowers duk­ker op næsten hver ene­ste uge. Det sam­me gør ryg­ter om fle­re bøger skre­vet af leden­de folk fra Pen­ta­gons tid­li­ge­re ufo-pro­gram­mer. Og alt imens adva­rer den tid­li­ge­re AARO-chef, Dr. Sean Kirk­pa­tri­ck, om en alar­me­ren­de degra­de­ring af vær­di­en af kri­tisk tænk­ning i det post­fak­tu­el­le sam­fund.

Af Ben­ny Chri­sten Gran­da­hl

Kirk­pa­tri­cks advar­sel kom­mer i et inter­view til Los Ange­les Times. Her påpe­ger han, at udbre­del­sen af mis­in­for­ma­tion og kon­spira­tions­te­o­ri­er, sær­ligt omkring emner som ufo­er, COVID-19 og vac­ci­ner, ikke kun ska­ber mistil­lid til den etab­le­re­de viden­skab – men til alle for­mer for auto­ri­te­ter.

En af de stør­ste skur­ke i det game er de soci­a­le medi­er og de man­ge medi­er, der lever af bevidst at spre­de ube­grun­det mis­in­for­ma­tion for at til­træk­ke læse­re og see­re til deres onli­ne plat­for­me. Resul­ta­tet er, at mis­in­for­ma­tion og kon­spira­tions­te­o­ri­er spre­des hur­ti­ge­re, end viden­ska­be­lig forsk­ning kan nå at mod­be­vi­se de man­ge vil­de påstan­de.

Det ska­ber en far­lig dyna­mik, hvor falsk infor­ma­tion ender med at påvir­ke poli­ti­ske beslut­nin­ger – og hvem vi væl­ger til at sid­de i vores rege­rin­ger og beklæ­de præ­si­dent- og andre vig­ti­ge poster i sam­fun­det.

Sam­ti­dig er udfor­drin­gen, at kon­spira­tions­te­o­ri­er, mis­in­for­ma­tion og des­in­for­ma­tion påvir­ker den offent­li­ge debat om viden­skab. Ja, det vir­ker næsten som om sund skep­sis og viden­ska­be­li­ge meto­der er i fare for at bli­ve fortrængt fra den offent­li­ge debat af frygt for at kræn­ke dem, som er til­hæn­ge­re af de man­ge kon­spira­tions­te­o­ri­er, der fin­des om stort set ethvert emne i dag.

Så tidens ufo-virak er ikke noget sær­ligt – den ”er gal” over hele linj­en.

De bed­ste hil­se­ner

 

 

 

 

 

 


Ben­ny Chri­sten Gran­da­hl

Tals­mand og web­ma­ster

PS: Ind­led­nin­gen har som sådan ikke noget med artik­ler­ne at gøre i det­te num­mer af UFO-mail – og måske så lidt alli­ge­vel.

 

Læs artik­ler­ne her:

Sep­tem­ber måneds fotosa­ger

Sep­tem­ber måneds fotosa­ger

Sep­tem­ber måned bød på både gam­le tra­ve­re, en afkla­ring af en 10 år gam­mel sag, og en enkelt uopkla­ret sag — helt uden foto.

Bliv støt­te­med­lem for SUFOI

Vil du støt­te sag­lig og nøg­tern for­mid­ling af viden om ufo­er? Så vælg en gra­tis bog, og tegn et støt­tea­bon­ne­ment for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.

Hvert år mod­ta­ger du efter­føl­gen­de:

  • En af vores nye­ste, tryk­te udgi­vel­ser om ufo­myten
  • 4 årli­ge onli­ne­mø­der — og adgang til opta­gel­ser af tid­li­ge­re møder
  • Rabat­ko­der til gra­tis down­lo­ad af udvalg­te e‑bøger fra vores butik
  • SUFOI’s års­rap­port, som opsum­me­rer den for­gang­ne år

Vælg din før­ste gra­tis bog neden­for — og tegn abon­ne­ment i dag:

Den sto­re ufo-afslø­ring

Tro­en på, at Jor­den får besøg ude­fra, har fun­det vej til den ame­ri­kan­ske kon­gres. Både Pen­ta­gon og NASA har ned­sat eks­pert­grup­per til at udfor­ske, om der er noget om snak­ken. Og det lig­ger i luf­ten, at sand­he­den snart bli­ver afslø­ret.

Eller hand­ler det i vir­ke­lig­he­den om noget helt andet?

Astro­fy­sik for trav­le men­ne­sker

Den berøm­te ame­ri­kan­ske astro­fy­si­ker Neil deGras­se Tysons lil­le, char­me­ren­de bog er skre­vet, så du og jeg kan få en for­nem­mel­se af vores vil­de og smuk­ke hjem – uni­ver­set. Læs om alt fra Big Bang til sor­te hul­ler, fra kvar­ker til kvan­te­me­ka­nik og mørkt stof, og jag­ten på at opda­ge exo­pla­ne­ter og fin­de andet liv i uni­ver­set.

Skat­tej­agt

I den­ne bog for­tæl­ler Klaus Aars­l­eff om skat­te­le­gen­der, om skat­te der ikke er fun­det end­nu, om sto­re skat­te som er fun­det, og om hvor­dan moder­ne tek­no­lo­gi i dag har gjort det meget let­te­re at være skat­tejæ­ger.

Uan­set hvil­ken skat det hand­ler om.

UFO’er — myter og viden

Bogen er udgi­vet i anled­ning af SUFOI’s 60 års jubilæum.

Den inde­hol­der spæn­den­de artik­ler om ufo­myten og dens udvik­ling, og sam­ler op på den viden, for­e­nin­gen har sam­let om ufo­er. Og tager nog­le af de mest kend­te ufo-obser­va­tio­ner gen­nem tiden op til for­ny­et revi­sion.

 

Om forfatteren

Benny Christen Grandahl

Cand. Comm, Partner og medstifter af marketing- og kommunikationsbureauet YES! Fulgte og var aktiv inden for diverse danske ufo-foreninger fra 1975 til 1981, og er nu tilbage igen efter små 40 år. I dag er han talsmand og webmaster for Skandinavisk UFO Information, skriver løbende indlæg til hjemmesiden, og driver webmediet UFO-magasinet i fritiden.