7100 Vej­le — 1957

Vi stod man­ge men­ne­sker og spej­de­de efter Sput­nik. Plud­se­lig kom der to lysen­de ski­ver, der stop­pe­de op på him­len. De hang og duve­de op og ned. Plud­se­lig kom der et langt cylin­der­for­met rør med koni­ske afstum­pe­de ender fra vest.
Ski­ver­ne for­svandt ind midt i røret og var væk. Blev omtalt i Vej­le Amts Fol­ke­blad. Blev også set i Nor­ge.

2300 Køben­havn S — 1983

Kom køren­de i bil med fami­li­en.
Så en kug­le­for­met gen­stand svæ­ve ved ind­gan­gan til haven. Ca. 20 cm dm. klar gul gen­nem­sig­tig i 20 sekun­der, for­svandt ind i haven mod øst.
Både min dat­ter og jeg så den.
Tænk­te jo en del over det den­gang. Jeres artik­kel i BT 6. august fik mig til at huske det igen.E r det noget i har hørt om før?

9850 Hir­ts­hals — 16. august 1996

Jeg hav­de en kam­me­rat med i byen i Hir­ts­hals for ca. 20 år siden. Jeg kør­te bilen og hav­de der­for intet druk­ket.
Jeg gik ind i en gyde for lige at lade van­det, da jeg som så man­ge gan­ge før stod og kig­ge­de op med stjer­ne­him­len. Først så jeg efter sekun­der bare stjer­ner, men da mine øjne hav­de væn­net sig lidt til mør­ket ske­te det. Jeg så først en gen­stand kom­me fra noget nær nord­n­or­døst­lig ret­ning, en oval/cirkel for­met sil­hu­et, der på et objekt fra vest, et mere fra syd­lig ret­ning.
Objek­ter fra hen­holds­vis n/nø og syd­lig ret­ning fløj ind bag objek­tet fra vest, dan­ne­de et gåse­fang, for­svandt i det der lig­ne­de noget nær øst­lig ret­ning. De fløj i sik sak i for­ma­tion, gåse­fang ind­til de for­svandt ca. sekun­der sene­re.
Jeg er parat til at lade mig hyp­no­ti­se­re, hvis i har mand­skab til det, dels for det så kan bli­ve bevist, min hæn­del­se er sandt. Men også for at få viden om det.
Hvis andre har set noget nær det sam­me, vil jeg ger­ne høre om det — PS.: Os der har set dem, ved de fin­des, når vi ser dem, kan vi ikke være i tvivl om, hvad vi har set.. Vi kan både se og for­nem­me, de ikke er af vores ver­den.

1674 Køben­havn V — 2006

Sid­der der­hjem­me og ser TV med min mor, på et tids­punkt kom­mer der et eller andet, der fan­ger mit syn, og jeg går hen og kig­ger ud af vin­du­et. Jeg ser en orange/gul kug­le­form, der svæ­ve­de i luf­ten ved siden af byg­nin­gen over­for.
Da jeg fik øje på den, var det som om, den trak sig bag byg­nin­gen og tit­te­de frem og til­ba­ge et par gan­ge. Jeg kal­der på min mor, og hun ser det sam­me som jeg. Efter lidt var det som om det „gled“ op og ned langs siden af byg­nin­gen (dog uden at rører den), og plud­se­lig for­svandt den hur­ti­ge­re end jeg kun­ne opfan­ge..
Jeg må indrøm­me, at jeg aldrig har fun­det ud af, hvad det­te fæno­men var, men jeg er sik­ker på, at det ikke var en lam­pe, der gav den slags lys, for den svæ­ve­de jævnt frem og til­ba­ge..

2765 Smørum — 3. juli 2016

Kom køer­ne sid­ste år ud ad ind­falds­vej til ny Fre­de­riks­unds motor­vej, da jeg plud­se­lig fik det­te syn på nat­te­him­me­len.
Jeg har ikke rig­tig tænkt mere over det, men tog 2 bil­le­der, som jeg har sendt til Ole Hen­nings­en.
Håber i kan bru­ge det­te.

8882 Får­vang — 27. maj 2017

Min kære­ste og jeg var ude og tage lan­g­eks­po­ne­rings­bil­le­der af nat­te­him­len og hav­de net­op skif­tet loka­tion, da vi opda­ger et meget kraf­tigt, lang­somt bevæ­gen­de, lysen­de objekt bevæ­ge sig over him­len.
Da vi hav­de kame­ra­et frem­me, skynd­te vi os at tage et bil­le­de af objek­tet og fulg­te der­ef­ter objek­tet til, det for­svandt bag træ­e­er­ne. Det­te tog cir­ka 1–2 minut­ter.
Vi stod forun­dre­de bag­ef­ter og beslut­te­de os for at gå ind, hvor­ef­ter vi obser­ve­re­de end­nu et kraf­tigt, lang­somt bevæ­gen­de, hvidt lys. Det­te lys bevæ­ge­de sig dog i mod­sæt­ning til det fore­gå­en­de, fra syd mod nord, og miste­de grad­vist lys­styr­ke til, det kom­plet for­svandt fra him­len. Beg­ge lys var så kraf­ti­ge som sto­re stjer­neskud.

4470 Svebøl­le — 1. juli 2017

Kl. ca. 21:25 under spis­ning på ter­ras­sen her, obser­ve­rer min ven et ame­ri­kansk fod­bold for­met solgult skarp lysen­de objekt pas­se­re fra høj­re imod ven­stre, fra vest til øst i lav høje og med bety­de­lig fart. Objek­tet pas­se­rer lyd­løst på under et sekund.
Jeg sid­der med ryg­gen til og ser ter­ras­sen lyse kraf­tigt op..

6200 Aaben­raa — 3. juli 2017

Jeg så plud­se­lig et lil­le lys, der lig­ne­de en meget skarp lam­pe på et fly, men der kom ikke nogen lyd fra det, og den bevæ­ge­de sig hur­ti­ge­re end et fly, så tænk­te det var en satel­lit.
Den kom til syg­ne i syd og fløj mod vest, halvvejs hen over him­me­len for­svandt lyset, og det var bare en sort prik på him­me­len uden anden form for lys på sig.
To til tre sekun­der sene­re kom­mer end­nu en. Den fly­ver i ret­nin­gen syd mod nord. Den kom hur­tigt tæt­te­re på mig og fløj hen over mit hus dog så lavt, at den fløj under sky­er­ne.
Den hav­de en høj­rød far­ve og en tre­kan­tet form dog også uden nogen form for lyd.
Jeg undrer mig meget over, hvad det­te kun­ne være, og hvis I har et svar eller andre, der har set det sam­me her til aften, vil jeg meget ger­ne høre om det even­tu­elt på mail.

4700 Næst­ved — 9. juli 2017

Sad hjem­me i min stue den nat, hvor jeg har vin­du­er mod nord, og plud­se­lig så jeg ud af min øjen­krog en for­holds­vis stor lyskug­le, som var hvid­gul­lig og som flim­re­de en lil­le smu­le. Den bevæ­ge­de sig tem­me­lig hur­tigt over him­len.
Syn­tes, at det så under­ligt ud, så skynd­te mig der­for at tage min mobil­te­le­fon og fil­me den, og det resul­te­re­de så i et 18 sekun­ders klip i UHD kva­li­tet, inden den var så langt hen­ne over mig i en sydøst­lig ret­ning, at jeg ikke rig­tigt kun­ne fil­me den mere, men også for­di jeg hav­de et dår­ligt greb om min mobil og var ved at tabe den ud af mit vin­due, hvor­ef­ter jeg natur­lig­vis stop­pe­de opta­gel­sen.
Jeg skynd­te mig ind i mit sove­væ­rel­se, som har vin­du­er, der peger mod S‑SØ, for at se, om jeg kun­ne spot­te den dér, men det hav­de jeg desvær­re ikke held til. Kan mulig­vis have været pga. lav­t­lig­gen­de sky­er, da det var del­vist sky­et den nat.
Der var des­u­den hel­ler ingen lyd fra objek­tet, samt, at objek­tet fløj omkring dob­belt så hur­tigt som et almin­de­ligt rute­fly.
Jeg har tjek­ket http://www.heavens-above.com/ hvor man kan se histo­risk data over ISS’ bane over him­len, og det kan umu­ligt have været ISS. Hæn­del­sen ske­te d. 9/7/2017 kl. 2.38, og den tid­lig­ste dato i juli, hvor ISS var syn­lig fra Næst­ved, var d. 11/7/2017.
Jeg tjek­ke­de des­u­den flightradar24.com kort efter hæn­del­sen, og der var ingen fly i en stor radi­us af Næst­ved på pågæl­den­de tids­punkt, og slet ingen fly, der fløj/havde flø­jet fra NV mod SØ. Jeg har prø­vet at fin­de histo­risk data fra flightradar24.com eller lig­nen­de sider, for at under­byg­ge min påstand, men det har jeg desvær­re ikke haft held til.
Jeg har som sagt en video af objek­tet, som jeg har uplo­a­det på youtu­be:
Hvis SUFOI har tvivl om ægt­he­den af dato­en for videoklip­pet, siden jeg først har uplo­a­det det og skre­vet til jer nu (har haft meget travlt), kan jeg yder­me­re sen­de det til jer i ori­gi­nalt for­mat, hvor alle video­de­tal­jer­ne er ind­ko­det i oplys­nin­ger­ne i klip­pet. I så fald, kon­takt mig via mail eller tele­fon.

5260 Oden­se S — 10. juli 2017

Var ude i min bag­ha­ve og lege­de med mit kame­ra og zoom, jeg hav­de købt til det. Det er et tele­fon­ka­me­ra af mær­ket Huawei. Næsten nyt og så købt en zoom lin­se til.
Tager bil­le­der af dagens fuld­må­ne. Til ven­stre for den­ne bemær­ker jeg en meget klar stjer­ne og tæn­ker, det var da sært. Har ikke tid­li­ge­re bemær­ket en stjer­ne i den ret­ning og slet ikke så klar. Prø­ver at zoo­me ind og får ikke lige det på, jeg for­ven­ter.
Her ser jeg et hvidt object af en slags. To dybe tal­ler­k­ner lagt sam­men. Det var faco­nen. Jeg check­er min lin­se for snavs og reflek­tio­ner. Det er det ikke. Intet at se lige under eller lige over. Hel­ler ikke til siden. BLot det her punkt med stjer­nen. Ven­der mig lidt væk og tager bil­le­der i en anden ret­ning og kom­mer til­ba­ge til punk­tet. Det er der sta­dig, og jeg får det sam­me med min zoom.
Den vip­per lidt til den anden side, mens jeg står og ser på det, og så sluk­ker den sim­pelt­hen bare. Væk. Ingen stjer­ne eller noget som helst på den plet, og den har ikke været til­ba­ge siden.
Har været ude for at se om, der skul­le være en stjer­ne, jeg kan se i den ret­ning. Der er ikke noget.

9990 Ska­gen — 19. juli 2017

Blin­ken­de, stil­stå­en­de, fly­ven­de objekt hæn­ger over Ska­gen cen­trum. For­skel­li­ge lys­møn­strr. Blå, hvid, gul og rød. Mulig­vis dri­ve, men har hængt i over 30 min nu. Ikke nor­mal for almin­de­lig dro­ne.

4291 Ruds Ved­by — 24. juli 2017

Jeg står og ryger en ciga­ret for­an mit hus, da jeg ven­der mig om og obser­ve­rer, hvad jeg først tror er et stil­le­stå­en­de nød­blus.
Jeg bemær­ker efter få sekun­der, at det røde lys sid­der på under­si­den af, hvad jeg vil kal­de et rela­tivt småt og kom­plet sort objekt. Få sekun­der efter, at jeg obser­ve­rer objek­tet i stil­le­stå­en­de til­stand, begyn­der dent at bevæ­ge sig stik øst mod Tis­sø. Høj­de og fart er kon­ti­nu­er­lig.
Objek­tet befin­der sig under sky­dæk­ket, him­len var end­nu ret lys, og der var næsten ingen vind. Objek­tet er i øvrigt lyd­løst.
Da det har bevæ­get sig i 3–4 minut­ter, kan jeg ikke læn­ge­re se det røde lys, men kan sta­dig føl­ge det sor­te objekt ind­til, det for­svin­der i hori­son­ten.
Jeg fik ban­ket på ruden og gjor­de min kære­ste opmærk­som på det. Vi er ret bekend­te med både nød­blus, dro­ner med lys, vej­r­bal­lo­ner, kina­lam­per etc., men ingen af os har nogen­sin­de set noget lig­nen­de. Jeg optog 20–25 sekun­der video af objek­tet, da det røde lys end­nu var syn­ligt, men på video­en kan man ikke se den sor­te del af objek­tet.

2750 Bal­lerup — 25. juli 2017

Star­te­de med at se noget skrapt lysen­de, der svæ­ve­de ude i hori­son­ten og fulg­te det gå fly­ve fra ven­stre til høj­re.
Lyset blev del­vist skar­pe­re og sva­ge­re, og det holdt til høj­re et par min., hvor efter det igen trak til ven­stre og stop­pe­de op og blev igen skar­pe­re, men så dyk­ket det ned under træ­er­ne lagt ude og for­svandt.
Det lig­ne­de to lyse­ne kug­ler, der fulg­tes af.

8240 Ris­skov — 28. juli 2017

Vi står tre voks­ne men­ne­sker i haven og ryger, mens vi kig­ger på stjer­ner.
Jeg siger: „Se et stjer­neskud“. Men objek­tet begyn­der at bevæ­ge sig meget hur­tigt i en form for zig-zag møn­ster, hvor­ef­ter det for­svin­der mod øst i meget høj fart.
Vi så det alle tre, og vi var eni­ge om, at det ikke var noget nor­malt objekt, der kun­ne bevæ­ge sig på den måde.

4000 Roskil­de — 30. juli 2017

For 2 timer siden kl. 21.00 d. 30–7‑2017 kig­ger jeg ud af mit vin­due og ser et lys på him­len. Jeg vil­le hav­de tro­et, at var en stjer­ne, men da jeg skul­le til at se væk, opda­ge­de jeg, at den bevæ­ge­de sig til siden.
Efter­fulgt måt­te jeg obser­ve­re nær­me­re, da en stjer­ne nor­malt ikke bevæ­ger sig til siden uden at for­la­de „bil­le­det“ som fx. et stjer­neskud.
Efter kort tid bevæ­ge­de den sig i ste­det fra side, samt op, samt skråt, og alt gik i et split­se­kund, som om den lede­de efter noget eller „nogen“.
Den hæn­ger sta­dig på him­len her kl 00.00 mid­nat, men et andet sted 30 gra­der nor­døst, og gør det sam­me der,

3100 Hor­n­bæk — 31. juli 2017

Sad på sofa med fuld udsyn mod vest gen­nem stor glas væg mod terrasse/have i mørk som­mer­hu­s­om­rå­de.
Plus­de­lig kom stærk rød aflang lys til syne, tro­e­de det kun­ne være heli­kop­ter­styrt uden­for og så 4 fle­re objek­ter af sam­me slags, til­sy­ne­la­den­de i sam­me afstand fra hin­an­den. Højt på him­len, og fuld­stæn­dig lyd­løs.
Har først nu fun­det ud af, at man kan mel­de obser­va­tion. Med­del­te ople­vel­sen omgå­en­de pr. mail til min dat­ter. Nåe­de ikke at tage foto.

4400 Kalund­borg — 31. juli 2017

Et hvid lys „kug­le“ — bevæ­ge­de sig roligt over sort him­mel. For stor og lavt fly­ven­de til at være en satel­lit. Ingen blink, ingen lyd.
Kun­ne se, at sky­er­ne udenom blev svagt oplyst, af lyset fra den. Fil­me­de og tog bil­le­der — men svært at se. Min søn på 11, der også så det, for­tal­te, at den bevæ­ge­de sig ure­gel­mæs­sigt.

9480 Løk­ken — 10. august 2017

Jeg lig­ger på veran­da­en og ser en doku­men­tar på min tab­let. Jeg ven­der blik­ket mod øst og ser et metal­lisk, ovalt objekt, der lyd­løst svæ­ver i syd­lig ret­ning stil­le og roligt. Jeg skyn­der mig at kom­me op og stå, men når ikke at tage et bil­le­de før opjek­tet er væk.

8763 Rask Møl­le — 11.–12. august 2017

Var på vej hjem efter, jeg har været ude og spil­le bold med mine ven­ner, da vi ser noget under­ligt på him­len. Vi går tæt­te­re på og kig­ger op. Der kom lige plud­se­ligt et stort lys, så lig­ne­de det, at det fløj væk, så for­svant det, men det blev ved med at kom­me sam­me sted, og nogen gan­ge var der fle­re.
Ingen tro­e­de på os så, vi var kun os 4 som så det. Det vare­de i mega lang tid.

2900 Hel­lerup — 12. august 2017

Jeg har set 5 røde lys, der fly­ver som et minut fra hin­an­den fra NV til N. Rød far­ve og ingen lyd. Jeg har også fil­met med min tele­fon.

4550 Asnæs — 14. august 2017

I går den 14. omkring kl. 21 (det var sta­dig lyst) obser­ver jeg (fra min sæd­van­li­ge plads i sofa­en ) et stærkt hvidt/blåligt objekt på ca. ø 5 cm, bevæ­ge sig i en vin­kel på omkring 30 gra­der i for­hold til lodret — ned­ad­gå­en­de.
Objek­tet hav­de en meget stor hastig­hed, og ser det i max. 2 sekun­der, hvor­ef­ter det for­svin­der bag en mas­siv træ­be­voks­ning bagerst i haven.
Jeg tæn­ker, at „det“ styr­ter ned kort her­fra, men der er hver­ken lyd eller tegn på det­te. Der­for tæn­ker jeg, at objek­tet bevæ­ge­de sig meget højt oppe, og der­for må dets hastig­hed være meget stor.
„Genskin“/refleks er ude­luk­ket. Jeg er ikke nor­malt ufo „orienteret“”,men tæn­ker, at min obs. måske mat­cher andres?

7500 Holste­bro — 16. august 2017

Tog fle­re bil­le­der lige efter hin­an­den af køer­ne, på bil­le­de 2, var der noget på him­len. Opda­ge­de det først, da jeg kom hjem og så bil­le­der­ne igen­nem.

1878 Fre­de­riks­berg C — 25. august 2017

Så tre styk lys, der min­de­de om sto­re stjer­neskud. Gul/orange i far­ven og med en let gni­stren. De faldt ned over him­me­len syn­kront med hin­an­den og lave­de over hori­son­ten en skarp drej­ning, sta­dig syn­kront.

Der er nogen pro­jek­tør­lys fra cen­trum, og det vivar helt sik­kert ikke lys der­fra.

2860 Søborg — 25. august 2017

Alle de 3 lys fulg­te efter hin­an­den.

2100 Køben­havn Ø — 25. august 2017

Vi sid­der ude og får kig­get op — der 3 sto­re lys, som flyt­ter sig hen over him­len uden lyd.
De slår sig sam­men til en og lyset sluk­ker!
Efter 2 min. Kom­mer der så 2 lys, som flyt­ter sig, slår sig sam­men og sluk­ker så igen!

2770 Kastrup — 25. august 2017

Min kone så først 3 hvi­de lys i van­dret for­ma­tion, som ski­te­de til ver­ti­kal for­ma­tion, inden for et minut — Ca. 20–30 min inden den­ne rap­por­te­re­de obser­va­tion. Hen­des obser­va­tion er sam­me ret­ning og sam­me høj­de som den­ne rap­port.
Vi sid­der på ter­ras­sen, og ser plud­se­lig en tre­kan­tet hvid for­ma­tion, som bevæ­ger sig roligt nedad mod hori­son­ten.
Efter­føl­gen­de (3–5 min efter) ser vi 2 hvi­de lys i sam­me område/højde bevæ­ge sig rolig ned mod hori­son­ten.
Gæt­ter på noget festi­vi­tas med fyr­vær­ke­ri af en art. Men vi var eni­ge om, at det så mær­ke­ligt ud. Har bil­le­der og lidt video af skidt kva­li­tet.

4040 Jyl­lin­ge — 26. august 2017

Rødt lys — klart afgræn­set som en rund kug­le — bevæ­ge­de sig med jævn hastig­hed fra syd og mod nord-nor­døst, som et lidt lang­somt, ikke-højt­fly­ven­de fly vil­le gøre.
Der var ingen lyd og hel­ler ikke syn­ligt omrids af evt. gen­stand (men der var jo også mørkt). Tog bil­le­der med tlf-kame­ra, men dår­ligt resul­tat, der kun viser det røde lys, vi jo så.

8464 Gal­ten — 12. sep­tem­ber 2017

Stjerneskud/meteor — meget lavt oppe fra NV gik ned mod SØ — men det var kun syn­ligt et par bue­gra­der stik SV.
Star­te­de som en lil­le kug­le, men vok­se­de til stør­re kug­le og for­svandt tæt over/bag nog­le trætop­pe. Ingen lyd — ven­te­de ca. 1 minut.
Man­ge må have set det­te.

2860 Søborg — 14. sep­tem­ber 2017

Står ude i haven og kik­ker op mod him­len omkring 21:30, da jeg ser en oran­ge, aflang lysen­de tin­gest højt oppe på him­len, der bevæ­ger sig nedad og til sidst går i opløs­ning og for­svin­der.
Umid­del­bart tænk­te jeg en meteor, der brænd­te op i atmos­fæ­ren, men den var på en eller anden måde ander­le­des. Lyset var bre­de­re og lige for­delt.

2630 Høje Taa­strup — 17. sep­tem­ber 2017

Vi sid­der på alta­nen og kig­ger på him­len i ret­ning mod Roskil­de fra min vest­vend­te altan.
Solen er gået ned, og vi kan se, stjer­ner­ne er kom­met frem. Vi ser beg­ge på et lys, vi først anta­ger, er et fly i det fjer­ne. Lyset bli­ver først lidt kraf­ti­ge­re, hvor­ef­ter det fort­sæt­ter mod nord/nordvest, mens det lang­somt fader ud og for­svin­der helt.
Vi sid­der helt stil­le og betrag­ter „stjer­nen“ eller „fly­et“, som for­svin­der ud i ingen­ting.
Så spør­ger min mak­ker; så du det?! Hvor­til jeg sva­rer; ja! Der så vi ende­lig vores ufo!

2920 Char­lot­ten­lund — 17. sep­tem­ber 2017

Har i dag kl. 22.03 set to objek­ter bevæ­ge sig med ekstrem stor fart over him­len. Set fra min øst­vend­te ter­ras­se. Kur­sen var syd mod nord tror jeg.
Det lig­ne­de ikke stjer­neskud. Hastig­he­den for beg­ge objek­ter var kon­stant og hur­ti­ge­re end eks. en satel­lit. Hur­ti­ge­re end noget jeg har set før. Meget hur­ti­gerr. Ikke flyg­tigt som et stjer­neskud, men fik­se­ret. Vildt.

7183 Rand­bøl — 19. sep­tem­ber 2017

Jeg tog bil­le­der af nog­le smuk­ke sky­for­ma­tio­ner og kun­ne ikke se bil­le­det på min Iphn SE klart grun­det det stær­ke sol­lys, men tog bil­le­det alli­ge­vel.
Da jeg kig­ge­de på bil­le­der­ne efter­føl­gen­de ser jeg den­ne blå kug­le.
Spørgs­må­let er om det­te blot er solens reflek­ser i mobil tele­fo­nens kame­ra? Sen­der bil­le­der­ne efter­føl­gen­de.

3300 Fre­de­riks­værk — 24. sep­tem­ber 2017

Jeg stod i haven og nød en god­nat-gar, medens jeg kig­ge­de opad efter satel­lit­ter.
Fra vest obser­ve­rer jeg et svagt helt ens­ar­tet gul­ligt lysen­de og hur­tigt fly­ven­de rek­tangu­lært objekt, der nær­mer sig med en øst­lig kurs.
Kort efter pas­se­re­de objek­tet lodret over mig og huset. Alle­re­de fra obser­va­tio­nens start var det tyde­ligt, at objek­tet hav­de en klart markeret/afgrænset rek­tangu­lær facon. Objek­tets højde/tykkelse kun­ne ikke ses pga den direk­te kurs mod mig og frem­t­rå­d­te nær­mest 2‑dimensionelt.
Ori­en­te­rin­gen af objek­tet i for­hold til fly­ve­ret­nin­gen var såle­des, at rek­tank­lens kor­te sider udgjor­de hen­holds­vis for­re­ste og bage­ste del af objek­tet — helt sta­bilt uden drej­nin­ger eller flek­sio­ner.
Umid­del­bart før objek­tet pas­se­re­de over mig, kun­ne jeg se afteg­nin­ger inden­for det lysen­de rek­tangu­læ­re objekt.
NB! Dis­se afteg­nin­ger ændre­de sig ikke geo­me­trisk, da objek­tet pas­se­re­de.
Objek­tet kun­ne i og for sig godt min­de om et styk­ke papir, svagt oplyst fra bag­si­den, men et styk­ke papir, der bevæ­ger sig med den høje hastig­hed, vil­le flak­se plan­løst rundt uden nogen formsta­bi­li­tet. Objek­tet var helt formsta­bilt, som en helt stiv pla­de og bevæ­ge­de sig fuld­kom­men lyd­løst i en ret linje uden over­ho­ve­det, at dre­je om højak­sen. Stør­rel­se og høj­de kun­ne ikke umid­del­bart bedøm­mes og der­med var hastig­he­den også svær at bedøm­me, men dog bedømt som væren­de meget høj — anslå­et over 500 km/timen, bedømt efter hastig­he­den af hur­tigt fly­ven­de fly, jeg så på Roskil­de Airs­how sen­som­me­ren 2017.

8900 Ran­ders — 29. sep­tem­ber 2017

Stod igen igen ude på min 5. sals altan her for ca. 1 time siden. Kl. er 00.20.
Min altan ven­der syd og vest, og mod syd stod der på him­len noget meget mær­ke­ligt noget, og det stod i syd-vest­lig ret­ning og lavt på him­len. Det lig­ne­de en båd, som lå ned og var skrig oran­ge-mørk-rød.
Sid­ste gang, jeg så noget mær­ke­ligt, var for et par år siden, hvor jeg også skrev om det til jer, og hvor I så for­tal­te mig, at det var SIRIUS, jeg hav­de set.
Den­ne gang var det lige så mær­ke­lig. Det lig­ne­de nær­mest en skrig oran­ge-rød­lig robåd, og for mig at se, var det ihvert­fald ikke månen — sådan ser måner ikke ud. Så jeg rin­ger til Østjyl­lands Poli­ti, men kon­tor­da­men, som tog tlf., vil­le ikke stil­le mig om til en poli­ti-betjent.
I for­hold til hori­son­ten stod det­te her nær­mest lige ovenover som en stor båd. I kan helt garan­te­ret godt fin­de mig i ARKIVET fra den­gang, jeg rin­ge­de om Siri­us.
Jeg mener jo, at når man ser noget — for een — meget mær­ke­ligt noget, så skal man rin­ge til poli­ti­et, men det her er så den sid­ste gang, jeg har gjort det.
Jeg kig­ger på him­len — som skre­vet hver evi­ge ene­ste aften før jeg går i seng. OG NU KAN JEG BARE IKKE SOVE… håber jeg bli­ver lige­så fint mod­ta­get af jer, som jeg blev sid­ste gang.

„SUFOI’s kom­men­tar (Toke Haun­strup): Skyl­des halv­må­nen, som på obs.tidspunktet (29/9 2017 kl. 23.20 DST) stod i SV i en høj­de af ca. 6 gr. o.h.“

Bliv støt­te­med­lem for SUFOI

Vil du støt­te sag­lig og nøg­tern for­mid­ling af viden om ufo­er? Så vælg en gra­tis bog, og tegn et støt­tea­bon­ne­ment for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.

Hvert år mod­ta­ger du efter­føl­gen­de:

  • En af vores nye­ste, tryk­te udgi­vel­ser om ufo­myten
  • 4 årli­ge onli­ne­mø­der — og adgang til opta­gel­ser af tid­li­ge­re møder
  • Rabat­ko­der til gra­tis down­lo­ad af udvalg­te e‑bøger fra vores butik
  • SUFOI’s års­rap­port, som opsum­me­rer den for­gang­ne år

Vælg din før­ste gra­tis bog neden­for — og tegn abon­ne­ment i dag:

Den sto­re ufo-afslø­ring

Tro­en på, at Jor­den får besøg ude­fra, har fun­det vej til den ame­ri­kan­ske kon­gres. Både Pen­ta­gon og NASA har ned­sat eks­pert­grup­per til at udfor­ske, om der er noget om snak­ken. Og det lig­ger i luf­ten, at sand­he­den snart bli­ver afslø­ret.

Eller hand­ler det i vir­ke­lig­he­den om noget helt andet?

Astro­fy­sik for trav­le men­ne­sker

Den berøm­te ame­ri­kan­ske astro­fy­si­ker Neil deGras­se Tysons lil­le, char­me­ren­de bog er skre­vet, så du og jeg kan få en for­nem­mel­se af vores vil­de og smuk­ke hjem – uni­ver­set. Læs om alt fra Big Bang til sor­te hul­ler, fra kvar­ker til kvan­te­me­ka­nik og mørkt stof, og jag­ten på at opda­ge exo­pla­ne­ter og fin­de andet liv i uni­ver­set.

Skat­tej­agt

I den­ne bog for­tæl­ler Klaus Aars­l­eff om skat­te­le­gen­der, om skat­te der ikke er fun­det end­nu, om sto­re skat­te som er fun­det, og om hvor­dan moder­ne tek­no­lo­gi i dag har gjort det meget let­te­re at være skat­tejæ­ger.

Uan­set hvil­ken skat det hand­ler om.

UFO’er — myter og viden

Bogen er udgi­vet i anled­ning af SUFOI’s 60 års jubilæum.

Den inde­hol­der spæn­den­de artik­ler om ufo­myten og dens udvik­ling, og sam­ler op på den viden, for­e­nin­gen har sam­let om ufo­er. Og tager nog­le af de mest kend­te ufo-obser­va­tio­ner gen­nem tiden op til for­ny­et revi­sion.