Lexham Gar­dens, Lon­don, Eng­land 2. juli 2004.

Jeg sad på værel­se 32 på Shel­l­bour­ne Hotel og hør­te en lyd lige­som en heli­kop­ters motor, men mere sum­men­de. Der­næst gik jeg ud til vin­du­et for at se, hvad det var.
Jeg kun­ne i star­ten ikke se noget, men tæt ved en sky så jeg en lil­le sort, fug­le­lig­nen­de gen­stand jeg ikke kun­ne iden­ti­fi­ce­re. Den fløj opad mod høj­re fra mit syns­punkt og vend­te til­ba­ge via. en lodret manøv­re der mest af alt min­de­de om en hal­ve­ret udga­ve af de „loops“, stunt­fly­ve­re nogen gan­ge lave­de. Og plud­se­lig for­svandt den sor­te gen­stand ud i den blå luft! Gen­stan­den fløj med en meget høje­re hastig­hed end en typisk heli­kop­ter, og en lil­le smu­le hur­ti­ge­re end en typisk pri­vat fly­ve­ma­ski­ne.
Mine for­æl­dre var i værel­set på sam­me tids­punkt, men jeg var den ene­ste der kig­ge­de ud af vin­du­et.

1260 Køben­havn K 23. juli 2004.

Ved egent­lig ikke om jeg skul­le for­tæl­le det­te, da det vir­ker lidt fjol­let. Men under fore­stil­lin­gen i Grøn­ne­gårds Tea­tret fan­ge­de mit blik nog­le fug­le som fløj oppe over, hvor vi sad i en vel ca. 100 meters høj­de. Men højt over dis­se viste en, hvad for mig så ud som en cir­ku­lær „tin­gest“, i en høj­de meget van­ske­lig at slå fast, (men en ca. 2.000–3.000 meter, natur­lig­vis afhæn­gig af dens stør­rel­se).
Jeg tro­e­de natur­lig­vis først, at det­te var en rov­fugl, da det­te vir­ke­de natur­ligt (en rov­fugl som fløj højt over dens byt­te), men det spe­ci­el­le ved den­ne „tin­gest“ var, at den fløj i meget mærkli­ge cir­ku­læ­re bevæ­gel­ser, nær­mest som den „hop­pe­de“ over him­len i skif­ten­de tem­po, (sådan hvis en gym­nast svin­ger en tøn­de-bånd, og dets bevæ­gel­ser). „Tin­ge­sten“ bevæ­ge­de sig i dis­se under­li­ge bevæ­gel­ses­møn­stre væk fra mit syns­felt, og jeg så den ikke mere.

8382 Hin­nerup 30. juli 2004.

Vi sad på alta­nen og snak­ke­de med vores mødre. Plud­se­lig så vi alle en meget kraf­tig rødor­an­ge far­ve i him­mel­rum­met. Lidt til ven­stre og neden for Karls­vog­nens neder­ste ven­stre hjør­ne. Vi tro­e­de at det måt­te være en pla­net under spe­ci­el­le lys­for­hold.
Jeg gik ind for at under­sø­ge, hvil­ken pla­net det kun­ne være. Det kun­ne jeg ikke fin­de ud af. Da jeg kom ud på alta­nen igen var den for­s­vun­det. Den for­svandt ved lang­somt at bli­ve sva­ge­re og sva­ge­re.
Mens vi snak­ke­de om hvad det mon kun­ne have været, — en fly­ve­ma­ski­ne med solen som under­skin, eller andet, — kom den frem igen. Den viste sig nu mere nord­lig og meget stør­re. Lidt cho­ke­ren­de må man sige, for det var nu helt sik­kert, at det ikke var en pla­net eller en fly­ve­ma­ski­ne. Det bevæ­ge­de sig stil­le og roligt hen til sam­me punkt lidt til ven­stre for Karls­vog­nens neder­ste ven­stre hjør­ne, hvor den opholdt sig i nog­le minut­ter for der­ef­ter igen at bli­ve sva­ge­re og sva­ge­re som den før­ste gang, hvor den for­svandt.

8400 Ebelt­oft 31. juli 2004.

Vi sid­der 5 per­so­ner, da min mor ser et oran­ge lys, der kom­mer skråt ind fra en nord­lig vin­kel og ser ud som om, det er dalen­de. Jeg tror først det er et styk­ke komet (sten), der bræn­der op i atmos­fæ­ren, og får de andre til at tro på det. Umid­del­bart bag­ef­ter kom­mer der 3 fuld­stæn­digt iden­ti­ske fæno­me­ner, som jeg vil sky­de på, har været næsten lodret over et punkt lidt syd­ve­st­li­ge­re end Århus. Far­ven var oran­ge, som et lege­me med ild, men der var ingen hale, som for­ven­tet ved f.eks. en komet.
Den 4. „kug­le“ blev opløst/delt i to, hvor den ene del styr­te­de mod jor­den klok­ken præ­cis 22.26, og der­ef­ter brænd­te den anden halv­del ud — selv­om den fort­sat­te lidt i den sam­me bane. Der var ingen lyde over­ho­ve­det, og banen, som de fløj i, var ikke helt ens, men dog nogen­lun­de ens i ret­nin­gen.
Vi har kon­tak­tet DMI, der ikke lige hav­de kend­skab til nog­le spe­ci­el­le vej­r­fæ­no­me­ner i aften.

4720 Præ­stø21. sep­tem­ber 2004.

Jeg kom ud i køk­ke­net og så haven var fuldt oplyst. Der­ef­ter kom objek­tet gli­den­de stil­le og roligt fra SØ til NØ, hvor­ef­ter lyset i haven aftog i sam­me ret­ning som objek­tet for­svandt. Objek­tet stod ikke stil­le på noget tids­punkt.
Afstan­den til objek­tet vur­de­res til mini­mum 1 km og høj­de over jor­den kan ikke umid­del­bart vur­de­res. Stør­rel­sen på objek­tet var ca 15–20 cm lang i syns­fel­tet og ca 10 cm høj. For­men var oval.
Objek­tet hav­de man­ge grøn­ne punkter/lys, ca 0,5 cm sto­re, hele vej­en rundt, pla­ce­ret høje­re oppe end mid­ten. På top­pen var der et stærkt rødt lys, ca 2–3 cm i dia­me­ter. Der strå­le­de ikke noget lys ned fra objek­tet.

Bliv støt­te­med­lem for SUFOI

Vil du støt­te sag­lig og nøg­tern for­mid­ling af viden om ufo­er? Så vælg en gra­tis bog, og tegn et støt­tea­bon­ne­ment for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.

Hvert år mod­ta­ger du efter­føl­gen­de:

  • En af vores nye­ste, tryk­te udgi­vel­ser om ufo­myten
  • 4 årli­ge onli­ne­mø­der — og adgang til opta­gel­ser af tid­li­ge­re møder
  • Rabat­ko­der til gra­tis down­lo­ad af udvalg­te e‑bøger fra vores butik
  • SUFOI’s års­rap­port, som opsum­me­rer den for­gang­ne år

Vælg din før­ste gra­tis bog neden­for — og tegn abon­ne­ment i dag:

Den sto­re ufo-afslø­ring

Tro­en på, at Jor­den får besøg ude­fra, har fun­det vej til den ame­ri­kan­ske kon­gres. Både Pen­ta­gon og NASA har ned­sat eks­pert­grup­per til at udfor­ske, om der er noget om snak­ken. Og det lig­ger i luf­ten, at sand­he­den snart bli­ver afslø­ret.

Eller hand­ler det i vir­ke­lig­he­den om noget helt andet?

Astro­fy­sik for trav­le men­ne­sker

Den berøm­te ame­ri­kan­ske astro­fy­si­ker Neil deGras­se Tysons lil­le, char­me­ren­de bog er skre­vet, så du og jeg kan få en for­nem­mel­se af vores vil­de og smuk­ke hjem – uni­ver­set. Læs om alt fra Big Bang til sor­te hul­ler, fra kvar­ker til kvan­te­me­ka­nik og mørkt stof, og jag­ten på at opda­ge exo­pla­ne­ter og fin­de andet liv i uni­ver­set.

Skat­tej­agt

I den­ne bog for­tæl­ler Klaus Aars­l­eff om skat­te­le­gen­der, om skat­te der ikke er fun­det end­nu, om sto­re skat­te som er fun­det, og om hvor­dan moder­ne tek­no­lo­gi i dag har gjort det meget let­te­re at være skat­tejæ­ger.

Uan­set hvil­ken skat det hand­ler om.

UFO’er — myter og viden

Bogen er udgi­vet i anled­ning af SUFOI’s 60 års jubilæum.

Den inde­hol­der spæn­den­de artik­ler om ufo­myten og dens udvik­ling, og sam­ler op på den viden, for­e­nin­gen har sam­let om ufo­er. Og tager nog­le af de mest kend­te ufo-obser­va­tio­ner gen­nem tiden op til for­ny­et revi­sion.