3770 Allin­ge-Sand­vig, påske­dag 1966

Jeg var 12 år og sam­men med en kam­me­rat i hans for­æl­dres som­mer­hus i påske­fe­ri­en.
På en klar solskin­s­dag, påske­dag, gik vi fra Sand­vig mod Allin­ge ad Kon­ge­stien. Min kam­me­rat fik ved et til­fæl­de øje på en mat grå­lig cigar­for­met gen­stand, som uden lyd bevæ­ge­de sig fra vest mod øst i en jævn ned­ad­gå­en­de 20 — 25 gra­ders vin­kel mod havets over­fla­de. Den for­re­ste ende af gen­stan­den i fly­ve­ret­nin­gen var til at begyn­de med oran­ge­far­vet, på et områ­de af skif­ten­de stør­rel­se, ind­til det for­svandt, som om gen­stan­den var overop­he­det, glø­de­n­de af luft­mod­stan­den. Stør­rel­sen var svær at fast­slå, afstan­den til den også svær at fast­slå. Men det vir­ke­de som om, den var i en afstand sva­ren­de til mere end halvvejs til hori­sont­li­ni­en — og i så fald var den meget stor, stør­re end kend­te fly, måske fle­re hund­re­de meter eller mere lang. Da den var tæt på havets over­fla­de begynd­te den en skin­gren­de, slin­gren­de bevæ­gel­se (som en tal­ler­ken i sving på en pind) i skif­ten­de høj­der, hvor­ef­ter den fore­tog zik-zak-manøv­rer med en sådan hastig­hed og acce­le­ra­tion, intet kendt far­tøj vil­le kun­ne gøre efter. Til­slut for­svandt gen­stan­den med en van­vit­tig hastig­hed med kurs mod hori­son­ten og for­svandt ude af syne fort­sat tæt på havets over­fla­de.
Vi kend­te intet til begre­bet UFO’er på det tids­punkt, men da vi for­tal­te min kam­me­rats for­æl­dre om synet dagen efter, blev vi gjort opmærk­som­me på deres eksi­stens, idet bekend­te til for­æl­dre­ne inter­es­se­re­de sig for UFO’er, og obser­va­tio­ner med for­søg på foto­gra­fe­ring af dem. Det var vist lidt usæd­van­ligt på det tids­punkt, og det var først sene­re, da jeg var 14 — 15 år, at jeg begynd­te at inter­es­se­re mig for UFO’er og læste om dem — for­an­le­di­get af en klas­se­kam­me­rat. Jeg har siden læst om UFO iagt­ta­gel­ser — og er ble­vet opmærk­som på, at den­ne obser­va­tion mat­cher med beskri­vel­ser af såkald­te moder­ski­be, som skul­le have en stør­rel­se på 1 — 2 km i dia­me­ter — og som skul­le være ret sjæld­ne at se i dags­lys.

5540 Uller­s­lev, juli 1976

Som ung 15 årig pluk­ke­de jeg jord­bær i min som­mer­fe­rie. Sam­men med nog­le kam­me­ra­ter boe­de jeg i telt på Fyn. En efter­mid­dag vil­le vi en tur til „byen“ og hand­le. På vej­en der­ind fik vi øje på noget oppe på him­me­len. Det var som­mer, høj sol og klart vejr. Det lig­ne­de 2 tal­ler­ke­ner sat sam­men. Det var grå­lig-fak­tisk far­ve­løs. Vi var en flok, som alle så det sam­me. Det fløj væk fra os i zik-zak. Efter at have kik­ket på det lidt, løb vi alt, hvad vi kun­ne hjem for at hen­te et foto­ap­pa­rat, men desvær­re nåe­de vi ikke at foto­gra­fe­re det. Det var en stor ople­vel­se, jeg glem­mer det aldrig, men der er ikke sær­ligt man­ge, som tror på mig udover min søn. Nu vil­le jeg ger­ne vide om der er andre, der har ople­vet det sam­me?

Gladsaxe, 2860 Søborg, mel­lem 1980 og 1983

Ja, suk, jeg hav­de jo håbet på at fin­de ud af, at der helt til­fæl­digt var så’n cir­ka en halv mili­on andre dan­ske­re, der hav­de set det, jeg så den­gang, spe­ci­elt for­di jeg ikke engang kan huske året med sik­ker­hed.
Men det var som sagt om som­me­ren, jeg hav­de som­mer­fe­rie, og det var ikke før ’80 og ikke efter ’83. Det var sent, og jeg stod på min altan, da jeg så noget ud af øjen­kro­gen. Jeg var med det sam­me over­be­vist om, at det ikke var noget „natur­ligt” fæno­men, men jeg kik­ke­de meget kon­cen­tre­ret alli­ge­vel i håb om at fin­de et eller andet vel­kendt ved tin­gen. Hvor stor den var, ved jeg ikke, for jeg ved ikke, hvor langt væk den var, da jeg så den. Men den var aflang, lig­ne­de en fly­ve­ma­ski­ne uden vin­ger og cir­ka en tred­je­del kor­te­re en nor­ma­le char­ter­fly, som en kort cigar. Den var helt hvid, uden nogen form for skrift, tal eller sym­bo­ler, men med en mas­se „rør” over det hele. Der var, så vidt jeg husker, ingen lys, der blin­ke­de, men den vir­ke­de oplyst ude­fra, så hvid var den. Den bevæ­ge­de sig meget roligt og helt, helt lyd­løst (det var en meget stil­le nat, så jeg vil­le have kun­net høre det) fra øst-sydøst mod syd og lidt mod syd­vest. Og jeg glo­e­de.
Jeg kør­te hele regi­stret igen­nem; kun­ne det være en fly­ver? Nej, ingen vin­ger, ingen blink og ingen støj. En heli­kop­ter? Nej. En luft­bal­lon? Nej. En ame­ri­kansk luft­fær­ge? Det tænk­te jeg lidt over, men for det før­ste stod der jo intet på maski­nen, ingen tekst, ingen flag, og for det andet vil­le man vel have hørt om det i tv-avi­sen, hvis sådan­ne et kom for­bi Dan­mark. Så gjor­de jeg den sto­re fejl at kal­de på min mor, der sad ude i køk­ke­net, men i ste­det for bare at få hen­de der­ud, så hun kun­ne være mit vid­ne, så råb­te jeg: Mor, jeg står alt­så og ser på en UFO… og så blev jeg beor­dret i seng i en fart, og klok­ken var man­ge, og jeg så syner, og det var også for galt og…
Jeg vend­te mig om i gan­ske få sekun­der, og da jeg vend­te mig igen, var tin­gen væk, pist væk. Hvis den var fort­sat i den fart, den hav­de haft ind­til da, skul­le den kun have været lidt læn­ge­re mod vest, men den var alt­så væk, og jeg ærg­re­de mig sådan over ikke at have set, hvor­dan den for­svandt. Og der gik ca. 15 år, før jeg for­tal­te nogen om det, — de fle­ste ser på mig, som var jeg til den luk­ke­de, men jeg ved nu, det ikke var en drøm. Har andre end jeg set den?

8200 Århus N, 3. april 2000 kl. 23.30

Jeg sover under et vin­due, som jeg kan se ud på him­len fra. I går aftes rej­ste min kære­ste og jeg os op for at ret­te dyner­ne til, i sam­me sekund ser jeg et stjer­neskud (tror jeg).
Jeg skal lige til at sige noget til min kære­ste om, at han skal skyn­de sig at kig­ge, man ved jo, at det går så stærkt, at man ikke kan nå at sige noget til nogen, når man ser et stjer­neskud.
Men min kære­ste kig­ger også ud af vin­du­et, og vi ser det sam­me: Et objekt, som bevæ­ger sig først i lige linie, og der­ef­ter i siksak over him­len i meget kraf­ti­ge ryk. Objek­tet er grå­ligt og bevæ­ger sig meget hur­tigt. Som jeg ser det, er det lige så højt oppe på him­len som et fly, men det bevæ­ger sig hur­ti­ge­re. Min kære­ste mener, vi har set en måge!!! Men det var det alt­så ikke, og hvis det var et fly, er det en slags jeg, aldrig har set før! Der var ingen lys på objek­tet, og bevæ­gel­ser­ne var ikke natur­li­ge. Des­u­den var der ikke nogen lyde. Ja jeg er sik­ker på at jeg har set en UFO. 🙂 Hel­di­ge mig!

8210 Århus V, 6. april 2000 kl. 23.30

Umid­del­bart efter at TV-avi­sen på DR 1 for­tal­te om, at det er ved at være NU, hvis man vil­le se pla­ne­ter på linie, går jeg op og kig­ger ud af et vest vin­due. Jeg „leder” efter månen, men den står for lavt bag nabo­hu­se­ne.
Min 9 åri­ge søn ser først noget, der lyser op. Så ser jeg det. Noget der lig­ner et kraf­tigt stjer­neskud, MEN „fal­der” noget lang­som­me­re og vir­ker mere lys­stærkt. Lidt som nødra­ket­ter­blus­ser op og bræn­der af, men ikke nær så kulørt. (Jeg har set man­ge nødra­ket­ter i min barn­dom nytår­s­af­ten i Thy­bor­øn).
Far­ver: Blålig/lidt grøn­lig
Sam­ti­dig fly­ver et almin­de­ligt fly (alm. blin­ken­de lys) hen over him­len med jævn fart fra nogen­lun­de sam­me loka­tion som „stjer­neskud­det” i nord­vest til syd­vest.
Jeg tæn­ker, at det lyder fuld­stæn­digt, som det, jeg har hørt i radio­en, er obser­ve­ret i går.

2740 Sko­vlun­de, 8. april 2000 kl. 00.20

Jeg hav­de glemt min mobil­te­le­fon hjem­me hos en kam­me­rat, og tog hjem til ham for at hen­te den. Vi stod og kig­ge­de op på him­len, som var stjer­ne­klar, da der duk­ke­de 3 „stjer­neskud” op. De fløj alle tre med sam­me hastig­hed, side om side. De to yder­ste fløj i en lige linje, men den i mid­ten fløj nær­mest i zig-zag mel­lem de to andre. De så ud lige som stjer­ne­ne, men de lyste kun svagt. Alt det­te vare­de 6–8 sek.

4800 Nykø­bing F, 8. april 2000 kl. 23.50

Vi kom­mer gåen­de ved Bis­pe­ga­de i Nykø­bing og stop­per op for at kig­ge på stjer­ner­ne og ser en mas­se stjer­ner tæt sam­men. Møn­ste­ret stjer­ner­ne dan­ner, synes os fuld­stæn­dig ukendt og nyt, og i det sam­me begyn­der alle stjer­ner­ne, eller hvad det er, at bevæ­ge sig indi­mel­lem hin­an­den i cirk­ler ind mod deres fæl­les cen­trum, hvor­ef­ter de grad­vis fader ud, som om de vend­te deres skin­nen­de side væk fra os. Deres „fast­lå­ste” møn­ster de dan­na­de da vi blev opmærk­som­me på dem varen­de ca. 5 sekun­der, hvor­ef­ter de plud­se­lig sæt­ter sig i bevæ­gel­se som tid­li­ge­re beskre­vet.

6300 Grå­sten, 17. april 2000 kl. 23.00

Man­dag aften gik jeg som sæd­van­lig ud for at luf­te min hund. Mens den og jeg stod og gjor­de, hvad vi nu var gået ud for at gøre, stod jeg og betrag­te­de him­len. En fly­ver var på vej fra sv mod ø, der var et enkelt stjer­neskud og fra syd mod nord kom en sate­lit. Jeg har altid syn­tes at sate­lit­ter er et sjovt fæno­men og fulg­te den der­for, til den for­svandt. Så kig­ge­de jeg til­ba­ge i sate­lit­tens spor og fik umid­del­bart straks øje på end­nu en i sam­me bane og et eller to minut­ter sene­re end­nu en.
Efter at have obser­ve­ret 7 sate­lit­ter i det sam­me spor inden for ca. 20 minut­ter opgav jeg teo­ri­en om, at det kun­ne være sate­lit­ter, og gik der­for over til ret­te­li­gen og kal­de det for ufo’er. Jeg rin­ge­de til en af mine gode ven­ner for at dele min ople­vel­se med ham og hen­te­de der­ef­ter min kone for, at hun kun­ne se synet. Da vi kom ud, var der net­op to på him­len. En på vej fra sø mod nv og en på vej fra ssv mod nnø. Inden de for­svandt, kryd­se­de de hin­an­dens bane. I alt så jeg inden for halvan­den time 17 lys­fæ­no­me­ner på him­len, hvor een dog var lidt ander­le­des, idet den, da den var højest på sin rute fra s mod n ca. 35 gra­der over jor­den mod ø, til­t­og i styr­ke over ca. 5 sek., fløj vide­re med kraf­tigt lys i et par sek. for der­ef­ter at fade væk uden dog at for­svin­de straks, men blot fort­sæt­te på sin rute.
Jeg har een gang siden set et lig­nen­de fæno­men med 7 på 20 minut­ter, dog i gan­ske andre ret­nin­ger. Ind­til vide­re er det­te ufo’er for mig, men jeg håber, at nogen enten har gjort de sam­me obser­va­tio­ner eller har en for­kla­ring eller evt. beg­ge dele. „Noget er der alt­så der ude, tæt på eller langt væk.“

7000 Fre­de­ri­cia, 18. april 2000 kl. 03.30

Jeg kom køren­de på sta­tions­vej på vej til arbej­de inde i Fre­de­ri­cia by. Jeg kører ude på lan­det, det er tid­ligt om mor­ge­nen, og jeg nyder stil­he­den og kig­ger meget på natu­ren og him­len, i det der er ikke en mor­gen, hvor de to ting er ens. På him­len over Pjed­sted sko­le er der noget lys.Jeg kig­ger nær­me­re og ser et rødt lys og to hvi­de i sider­ne.
Min før­ste tan­ke var, at det er et fly, idet de fly­ver ret lavt her­u­de. Jeg syn­tes, at det var smukt og bli­ver ved med at kig­ge sam­ti­dig med, at jeg kører vide­re på min knal­lert. Det slår mig lige plud­se­lig, at det ikke bevæ­ger sig, jeg hol­der stil­le og kig­ger nær­me­re.
Nu er min nys­ger­rig­hed vakt, jeg ven­der om og kører til­ba­ge. Da jeg er næsten der­hen­ne, bevæ­ger det sig væk. Jeg ven­der atter om og kører vide­re mod Fre­de­ri­cia. Efter et par minut­ters kør­sel ven­der jeg mig om og kig­ger til­ba­ge og ser, at objek­tet er til­ba­ge, hvor det var, da jeg så det før­ste gang. Det var under­ligt. Hele vej­en ind til Fre­de­ri­cia kan jeg se det på him­len. Der er ca. 6 km til byen.
Det var en mær­ke­lig ople­vel­se, også for­di jeg kører vej­en hver dag og har gjort det i 3 år. Jeg har set meget flot på him­len og synes hver mor­gen, at det er en fan­ta­stik ople­vel­se at betrag­te. Hvad kan det have været?

2000 Fre­de­riks­berg, 29. april 2000 kl. 20.20

Vi sad på vores syd­vend­te ter­ras­se på Fre­de­riks­berg, da vores nabo plud­se­lig råb­te “se der er et UFO”. Over Køben­havn i ret­nin­gen fra cen­trum ud mod Van­lø­se, så vi en mørk tin­gest fly­ve med rela­tivt stor hastig­hed og i lav høj­de.
Det mær­ke­li­ge var, at man ikke kun­ne for­nem­me nogen form, på trods af at vej­ret var meget klart, og at man tyde­ligt kun­ne se objek­tet. Det så ud som en rund tin­gest, som blot gled hen over him­len, og vi ople­ve­de det som væren­de rela­tivt tæt på. Der var hver­ken lyd eller lys og det så ikke ud som et almin­de­ligt fly, hvil­ket fik os til at stil­le spørgs­må­let om det var et UFO. Det skal næv­nes, at vi ofte ser fly star­te fra Kastrup i sam­me syns­ret­ning, men at det­te objekt holdt en fast høj­de og ikke steg som nor­ma­le fly gør.
Vi har selv føl­gen­de gæt/udelukkelser:
- Det kun­ne måske være et at de nye Golf-krigs fly.
- Objek­tet var rela­tivt stort, hvor­for vi ikke mener, det kan være en satel­lit.
- Det kun­ne være en „turist“ fra det ydre rum!

4970 Rød­by, 29. april 2000 kl. 23.45

Vi sad 6 fami­lie­med­lem­mer på teras­sen på hotel­let under en fød­sels­dags­fest. Vi sad og kig­ge­de op på den meget flot­te kla­re stjer­ne­him­mel. Plud­se­lig så 4 af os (der åbent­bart sta­dig så op på him­len) 2x2 lysen­de run­de oran­ge lys der fløj hen over os. Lyse­ne zig-zag’e­de par­vis henover him­len for sene­re at sam­les til en lysen­de oran­ge kug­le et styk­ke væk.
Kug­len var ikke stor og for­svandt lige­som vide­re frem og opad. Vi snak­ke­de om hvad mon det var, det blev dis­ku­te­ret om det kun­ne være fly, men vi blev eni­ge om at det var umu­ligt for fly at zig-zag´e på den måde uden at stø­de sam­men, des­u­den var der ingen lyd over­ho­ve­det hver­ken før eller efter. Vi blev ved med at snak­ke om det og kig­ge­de en del op på him­len den føl­gen­de tid. Jeg kig­ge­de til­fæl­digt op, og dér var de igen. De bevæ­ge­de sig i nøj­ag­tigt sam­men bane og for­svandt på sam­me måde. Den­ne gang var jeg den ene­ste der så dem.
Der­ef­ter gik vi ind og feste­de vide­re. Vi har talt en del om hvad det kun­ne være, men vi kan ikke fin­de nogen logisk for­kla­ring på dis­se „lys“. Vi ved ikke om, det kun­ne være en sate­lit, eller om det mon var et lasers­how fra et eller andet sted, vi har ihvert­fald aldrig set noget lig­ne­de.
Vi var 4, der så „lyset“. Min mor på 69 år, min søster på 50 år, min gran­nevø på 5 år og jeg selv på 32 år. Selv Benja­min på 5 år kun­ne gen­gi­ve nøj­ag­tig, hvad det var vi så, han sad lige­som os andre og kig­ge­de efter „lyset“ bag­ef­ter. Han var lige­så faci­ne­ret som os andre.
Jeg håber i kan bru­ge vores ople­vel­se til noget eller blot kom­me med en logisk for­kla­ring på, hvad det var vi så. Jeg må poin­te­re, der var ingen af os der var utryg­ge efter ople­vel­sen, men vi var meget nys­ger­ri­ge. Jeg ken­der desvær­re intet til kom­pas­ret­nin­gen og høj­den.

2100 Køben­havn Ø, 30. april 2000 kl. 19.35 og 22.47

Søn­dag den 30. april ople­ve­de jeg to obser­va­tio­ner:
  1. Ved 19.35-tiden tal­te jeg i tele­fon og kig­ge­de sam­ti­dig ud af vin­du­et. På den syd-syd­ve­st­li­ge him­mel duk­ke­de et rundt objekt op. Det var grå­ligt og lig­ne­de hver­ken de lavt­gå­en­de fly til Kastrup, poli­tiets tra­fik­he­li­kop­te­re eller de red­nings­he­li­kop­te­re, der jævn­ligt frag­ter syge til Rigs­ho­spi­ta­let. Der­for fan­ge­de gen­stan­den min inter­es­se. Tin­gen bevæ­ge­de sig lang­somt på sin kurs mod øst, men stop­pe­de fra tid til anden og stod stil­le — det så nær­mest ud som om, det rote­re­de om sin egen akse, men det kan have været syns­bed­rag pga. afstan­den. Objek­tet svin­ge­de i en bue fra sin nord­li­ge kurs over på en vest­lig kurs og var lige akku­rat højt nok på him­len til at kun­ne ses over Rigs­ho­spi­ta­let. Det bevæ­ge­de sig lang­somt, men til sidst kun­ne jeg ikke føl­ge det læn­ge­re, for­di det nær­me­de sig den skar­pe sol, som stod lavt ved siden af Rigs­ho­spi­ta­let. Det kan selv­føl­ge­lig have været en luft­bal­lon, men jeg tror det ikke, for­di tin­gen vir­ke­de mere flad­trykt og kom­pakt. Jeg gæt­ter på, at den fløj eller svæ­ve­de nog­le få hund­re­de meter oppe, og det kan have været over Fre­de­riks­berg og Van­lø­se — men det er bare et gæt.
  2. Tre timer sene­re, klok­ken præ­cis 22.47, er jeg på vej ad Bleg­dams­vej mod Tri­ang­len, da mit blik fan­ges af en kraf­tig „stjer­ne“ på den nor­døst­li­ge him­mel nær zenit. Jeg ser den i ret kort tid, omkring 30 sekun­der, før den sluk­kes eller for­svin­der bag en sky. Da jeg er astro­no­mi­in­ter­es­se­ret, ved jeg lidt om stjer­ne­him­len, og de ene­ste kla­re stjer­ner, det kun­ne have været, er Vega og Arc­turus — og dem kan jeg ude­luk­ke. Objek­tet var nem­lig ikke punkt­for­met, men lig­ne­de nær­mest en pla­net a la Jupi­ter. Imid­ler­tid men­te jeg at kun­ne huske, at der ikke var pla­ne­ter syn­li­ge så højt på him­len på det­te tids­punkt, hvil­ket et efter­føl­gen­de kig i Natur­ka­len­de­ren og Almanak­ken bekræf­te­de. Lys­styr­ken på objek­tet sva­re­de nær­mest til det, som Jupi­ter kan præ­ste­re. Jeg har aldrig tid­li­ge­re set ufo­er eller noget, der blot lig­ner. Måske kan I hjæl­pe med at for­kla­re, hvad jeg har set?

2640 Hede­hu­se­ne, 16. maj 2000 kl. 23.30

Jeg kør­te sam­men med min dat­ter fra Roskil­de mod Brønd­by, og vi var vel knap nok kom­met til Hede­hu­se­ne, den 16/5/2000 kl. ca. 23:30, da jeg plud­se­lig opda­ge­de en stor lysen­de og svæ­ven­de gen­stand, som befandt sig ca. 200 til 300 meter oppe i luf­ten, syd for Hol­bæk­mort­or­vej­en. Vi hør­te intet fra ufo­en inde i vores bil, som kør­te med med en hastig­hed på ca. 110 km i timen. Gen­stan­den var meget stør­re end en nor­mal pas­sa­ger­fly­ve­ma­ski­ne, men lig­ne­de på ingen måde en sådan nor­mal fly­ve­ma­ski­ne. Gen­stan­den hav­de en far­ve, der er svær at beskri­ve, men jeg tror nær­mest den veks­le­de i far­ver­ne, mel­len hvid, grå, gul­lig. Der var ingen pro­pel­ler på gen­stan­den.
Gen­stan­den bevæ­ge­de sig nedad. Gen­stan­den udsend­te hele tiden en tynd stærk lystrå­le ca. inde fra mid­ten. Vi vil ger­ne høre, om der er andre, der har set sam­me fæno­men.

En bemærk­ning under næste beret­ning.

2660 Brønd­by Strand, 16. maj 2000 kl. 23.45

Den 16.05.2000 ca. kl. 23:45 obser­ve­re­de jeg et objekt fra motor­vejs­fra­kør­sel nr. 22 ved Brønd­by Strand. Objek­tet fløj lavt (ca. i 300 meters høj­de) og umid­del­bart lang­somt i for­hold til almin­de­li­ge fly. Det var langt stør­re end et fly og så ud til at være „beklædt“ med ble­ge grøn­ne lysen­de plet­ter i dia­mant­form.
Jeg beslut­te­de at køre nær­me­re og fort­sat­te nord af Brønd­by­ve­ster Bou­le­vard. Syd for Hol­bæk­mo­tor­vej­en dre­je­de jeg vest af Syd­gårds­vej, nord af Søn­dre Ring­vej og vest af Val­lens­bæk vej. Her holdt jeg for rødt lys og kun­ne se objek­tets bevæ­gel­se i for­hold til en gade­lam­pe. Bevæ­gel­sen vir­ke­de meget „vug­gen­de“, som om objek­tet nær­mest svæ­ve­de med vin­den. Da lyset blev grønt, fort­sat­te jeg vest ad Val­lens­bæk vej, nord ad Vej­le­gårds­vej, vest ad Roskil­de­vej og syd ad Hve­en Bou­le­vard. Fra jer­n­ba­ne­bro­en på Hve­en Bou­le­vard kun­ne jeg se, at objek­tet var kom­met læn­ge­re væk (mod vest), end det på noget tids­punkt hav­de været. Da jeg ikke er lokal kendt på veje­ne vest for Taa­strup, afbrød jeg for­føl­gel­sen og kør­te hjem.
Umid­del­bart vil jeg tro, at der, pga. af objek­tets stør­rel­se og vug­gen­de bevæ­gel­se, har været tale om et luftskib. Det kun­ne også pas­se med, at der skul­le have været et luftskib eller en luft­bal­lon over Idrætspar­ken i for­bin­del­se med UEFA-cup fina­len afte­nen efter. Dog har jeg ingen anel­se om, hvor­dan et luftskib ser ud, når det ses mod nat­te­him­len (her­ved tæn­ker jeg på, hvil­ke lov­mæs­si­ge krav der er til lys og deres pla­ce­rin­ger på et luftskib). Jeg har skre­vet den­ne rap­port, da den måske kan hjæl­pe med at kaste lys over en anden rap­port, jeg har set på SUFOI´s hjem­mesi­de. Objek­tet, der blev beskre­vet i den­ne anden rap­port (date­ret 16. maj Hede­hu­se­ne) er, givet tid, sted og stør­rel­se sand­syn­lig­vis det sam­me, som jeg har obser­ve­ret.

NB: For­kla­ring
Fra en obser­va­tør har SUFOI mod­ta­get føl­gen­de for­kla­ring på de to oven­stå­en­de obser­va­tio­ner:

 

Angå­en­de opser­va­tio­nen den 16.05 kl. 23.30 kan jeg oply­se, at det var et luftskib med rek­la­men GOOD YEAR.
Det pas­se­re­de lige hen over hove­d­et på mig, og da det hav­de pas­se­ret, så jeg rek­la­men.
Med ven­lig hil­sen

 

HR, Taa­strup

Sna­ve, 5683 Hår­by, 18. maj 2000 kl. 22.55

Jeg kom køren­de hjem fra arbej­de, da jeg plud­se­lig så en lysen­de plet på him­len. Først tro­e­de jeg, der var noget, der brænd­te, men jeg indså at det var for højt oppe på him­len. Så tro­e­de jeg, det var byens møl­letårn (jeg bor i en lil­le by, der hed­der Sna­ve) der hav­de sat en lampe/projektør op i top­pen, men det var det til­sy­ne­la­den­de hel­ler ikke. Der­ef­ter tro­e­de jeg, det var spot­ly­se­ne på byens fod­bold­ba­ne, da de har en ten­dens til at vir­ke ret skar­pe fra den ret­ning, hvor jeg kom. Det var det såmænd hel­ler ikke.
Det gik op for mig, at den lysen­de plet, der var tem­me­lig stor (der var stjer­ner på him­len, og den var noget stør­re!) og lyste med et gult lys (fak­tisk lige­som solen og også meget skar­pt) og lang­somt dale­de nedad skråt mod høj­re.
Da jeg ende­lig nåe­de vores hus, var den, så jeg kun lige kun­ne se den over hus­ta­ge­ne (måske ca. 30 gra­der?). Jeg skynd­te mig at par­ke­re bilen og løb ind i huset i håb om, at der også var andre, der hav­de opda­get fæno­me­net (eller hvad det nu var?), men det var der ikke. Da jeg atter løb ud, var det for­længst væk (klok­ken var kun lige omkring 23.00). Min kære­ste men­te, at jeg kun­ne have kig­get direk­te ind i en flypro­jek­tør, men jeg spør­ger alt­så mig selv, hvad oddse­ne er for, at jeg kig­ger direk­te ind i sådan en i ca. 2 km’s tid, hvor jeg også ændrer ret­ning. Objek­tet hav­de til­sy­ne­la­den­de ingen hale og det faldt meget lang­somt. Ovenover fløj et fly, og dets lys var mere „nor­malt“, hvis man kan sige sådan, alt­så det lyste som et fly ple­jer. Det andet lys var langt skar­pe­re! Jeg er lidt spændt på at høre, om I har et bud på, hvad det kan være.
Jeg har ikke noget deci­de­ret håb om, at I siger, det var en fly­ven­de tal­ler­ken, for det tror jeg ikke så meget på, men jeg vil da ger­ne vide, om det var en form for ned­fald i rum­met eller bare en styr­ten­de luft­bal­lon, eller hvad ved jeg. Jeg sat­ser meget på, at der er en „logisk“ for­kla­ring på fæno­me­net, selv­om det ikke vil­le være dår­ligt at have set noget ene­stå­en­de af en eller anden art. Der fin­des vel ikke fyr­vær­ke­ri, der kan hol­de en „ild­kug­le“ i luf­ten i fle­re minut­ter? Vi snak­ke­de også om kug­le­lyn, men er de så sto­re, og er der ikke noget med, at de ikke „lever“ ret læn­ge? Det er svært at sige, hvad afstan­den til objek­tet har været, da jeg ikke ved, om det bare har været en lil­le kug­le ude over Assens, eller om det har været en kæm­pe­stor kug­le fle­re hund­re­de (eller tusin­de?) af kilo­me­ter væk. Jeg har ingen for­stand på det, og vil der­for hel­ler ikke for­sø­ge at gøre mig klog på det. Jeg vil nu over­la­de det til Jer at over­ve­je, hvil­ken for­kla­ring, I vil give.
Obser­va­tø­ren har sene­re selv fun­det ud af, at lyset stam­me­de fra en mili­tærø­vel­se i havet ud for Als.

Bliv støt­te­med­lem for SUFOI

Vil du støt­te sag­lig og nøg­tern for­mid­ling af viden om ufo­er? Så vælg en gra­tis bog, og tegn et støt­tea­bon­ne­ment for SUFOI for Dkr. 400,- pr. år.

Hvert år mod­ta­ger du efter­føl­gen­de:

  • En af vores nye­ste, tryk­te udgi­vel­ser om ufo­myten
  • 4 årli­ge onli­ne­mø­der — og adgang til opta­gel­ser af tid­li­ge­re møder
  • Rabat­ko­der til gra­tis down­lo­ad af udvalg­te e‑bøger fra vores butik
  • SUFOI’s års­rap­port, som opsum­me­rer den for­gang­ne år

Vælg din før­ste gra­tis bog neden­for — og tegn abon­ne­ment i dag:

Den sto­re ufo-afslø­ring

Tro­en på, at Jor­den får besøg ude­fra, har fun­det vej til den ame­ri­kan­ske kon­gres. Både Pen­ta­gon og NASA har ned­sat eks­pert­grup­per til at udfor­ske, om der er noget om snak­ken. Og det lig­ger i luf­ten, at sand­he­den snart bli­ver afslø­ret.

Eller hand­ler det i vir­ke­lig­he­den om noget helt andet?

Astro­fy­sik for trav­le men­ne­sker

Den berøm­te ame­ri­kan­ske astro­fy­si­ker Neil deGras­se Tysons lil­le, char­me­ren­de bog er skre­vet, så du og jeg kan få en for­nem­mel­se af vores vil­de og smuk­ke hjem – uni­ver­set. Læs om alt fra Big Bang til sor­te hul­ler, fra kvar­ker til kvan­te­me­ka­nik og mørkt stof, og jag­ten på at opda­ge exo­pla­ne­ter og fin­de andet liv i uni­ver­set.

Skat­tej­agt

I den­ne bog for­tæl­ler Klaus Aars­l­eff om skat­te­le­gen­der, om skat­te der ikke er fun­det end­nu, om sto­re skat­te som er fun­det, og om hvor­dan moder­ne tek­no­lo­gi i dag har gjort det meget let­te­re at være skat­tejæ­ger.

Uan­set hvil­ken skat det hand­ler om.

UFO’er — myter og viden

Bogen er udgi­vet i anled­ning af SUFOI’s 60 års jubilæum.

Den inde­hol­der spæn­den­de artik­ler om ufo­myten og dens udvik­ling, og sam­ler op på den viden, for­e­nin­gen har sam­let om ufo­er. Og tager nog­le af de mest kend­te ufo-obser­va­tio­ner gen­nem tiden op til for­ny­et revi­sion.