Den store ufo-afsløring

149,00 kr.

Den store UFO-afsløring handler de seneste syv års ufohype, der i virkeligheden handler om tro, politik og penge og forsvindende lidt om rumvæsner og skjulte sandheder.

Category:

Beskrivelse

Den store UFO-afsløring fokuserer på udviklingen i ufoernes historie i perioden fra den 16. december 2017 – hvor New York Times satte ufobølgen i gang – til den 8. marts 2024, hvor Pentagon offentliggjorde den første af to analyser af ufooplevelser i USA.

Det er en syv år lang periode, hvor historier om ufoer for alvor er blevet en del af opmærksomhedsøkonomien. Især da corona-pandemien klingede ud og for længst havde mistet sin nyhedsværdi, var medierne sultne, klar til at blive fodret igen, og de fik serveret opsigtsvækkende historier og en gammel konspirationsteori, der talte til fantasien og vores behov for underholdning.

Det er også en periode, hvor den religiøse dimension har fået en renæssance. I ufoernes barndom i 1940’erne og 1950’erne påstod ufoprofeter, heriblandt amerikaneren George Adamski, at de kendte sandheden om de flyvende tallerkener. Det var fartøjer med rumbrødre fra Solsystemets planeter. Ufoprofeterne viderebragte rumbrødrenes religiøse og småfilosofiske budskaber til trøst for de jordiske ufomenigheder i en verden, der dengang var præget af koldkrigsangst og længsel efter normalitet, tryghed og fremtidshåb.

Siden december 2017 har vi set nye ufoprofeter træde ind på scenen. De opfatter sig selv som sandsigere og dyrker konspirationsteorier og fortællingen om den store ufo-afsløring. På sociale medier, i egne podcasts og båret frem af lynhurtig nyhedsspredning via samarbejdsvillige nyhedsmedier får de gennemslagskraft i en kriseramt verden med klimaskabte naturkatastrofer, krige, flygtningestrømme, udbredt frygt for alle former for trusler og ”det fremmede” og en svækket tillid til autoriteter.

Mediernes fokus på ufoer siden december 2017 har gjort emnet stuerent for mange nye ufointeresserede. Det er forfatterens håb med Den store UFO-afsløring at give alle disse nysgerrige mennesker en mulighed for at sætte nutidens ufohistorier i perspektiv og gennem bogens noter og foreslåede bogtitler, podcasts og videoer inspirere dem til at få del i den viden, som faktisk findes om ufooplevelser – og samtidig holde hovedet koldt og begge ben på jorden.

87 sider

Find live links til bogens noter her.

 

… man må håbe at mangt en journalist får den i hånden og bruger den som springbræt til at sætte sig bedre, og mere kritisk, ind i emnet. Bogen vil også lande godt hos den almindelige læser med interesse for området.

Thore Bjørnvig, mag. art. i religionsvidenskab

Yderligere information

Vægt 0,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.